Хеликоптер Робинзон е паднал край село Гърмен. Частната машина е била

...
Хеликоптер Робинзон е паднал край село Гърмен. Частната машина е била
Коментари Харесай

Това е същият вертолет, който кръжеше над плаж

Хеликоптер „ Робинзон ” е паднал край село Гърмен. Частната машина е била наета от Югозападното държавно дружество в петък сутринта, с цел да пръска селскостопански култури. На борда е бил единствено водачът.

За " Денят онлайн " по авиационният контрольор Ангел Борисов сподели, че загубата на радиовръзка може да се дължи на две неща.

" Отказ на самата радиовръзка на устройствата или просто загуба на радиовръзката от водача. Но защото към този момент съвсем един ден няма връзка с него, ние можем да разсъждаваме в две посоки. Вертолетът може да се намира кацнал някъде без радиовръзка, само че би трябвало водача през това време по някакъв метод да уведоми службите за търсене и избавяне, и неговата компания. Това е същият вертолет, който преди време кръжеше ниско над плаж на Черноморието и хвърляше листовки, тъй че другата версия е да е направил ново нарушаване ", разяснява Борисов." Всеки вертолет може да се приземи, когато му откаже мотора. Няма потребност от писта като самолетите, може да го направи и на поляна. Естествено, в случай че водач е направил нужните дейности, винтът минава в ротация и авторотация, всичко от тук нататък зависи от дейностите на водача. При неправилни дейности, е допустимо при опит за кацане и да се разбие. Известието, че е изгубена връзка е пристигнало доста късно ", счита Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg