Хеликоптер, превозващ началника на генералния щаб на индийската армия генерал

...
Хеликоптер, превозващ началника на генералния щаб на индийската армия генерал
Коментари Харесай

Хеликоптер с висш военен ръководител на борда се разби в Индия

Хеликоптер, пренасящ началника на генералния щаб на индийската войска военачалник Бипин Рават, се е разрушил през днешния ден в крайбрежния щат Тамил Наду, оповестиха военновъздушните сили, представени от Франс прес.

Машината Ми-17V5, с Бипин Рават на борда, е претърпяла случай през днешния ден покрай Кунур в Тамил Наду, оповестиха индийските Военновъздушни сили в Туитър.

Visuals from the chopper crash site.. Video: Special Arrangement
— The Hindu (@the_hindu)

На борда са били членове на фамилията на Рават и негови помощници. По данни на Ен Ди Ти Ви четирима души са починали.

Visuals from the chopper crash site.. Video: Special Arrangement
— The Hindu (@the_hindu)

Според " Индия Тудей ", на мястото на злополуката с хеликоптера са открити трима потърпевши, които са получили тежки пострадвания със мощни изгаряния и са откарани в болница. Продължава издирването на четвърто лице. Засега нищо не се знае за ориста на Рават.

Тече инспекция за самоличността на починалите.

Хеликоптерът е изхвърчал от базата на индийските военновъздушни сили в Сера и е пътувал към град Уелингтън.

През декември 2019 година в Индия е основана длъжността шеф на щаба на защитата. Началството на защитата координира активността на всички елементи на индийската войска - сухопътни войски, военновъздушни сили и военноморски сили. Наред с другото, началникщабът по защитата координира с националното държавно управление закупуването на отбранителни технологии и оръжия.

Military helicopter crashes in Tamil Nadu, senior officials including Chief of Defence Staff Gen Bipin Rawat onboard
— OpIndia.com (@OpIndia_com)

По-рано хеликоптер на Държавната гранична работа на Азербайджан се разруши по време на учението, при което починаха 14 души. По предварителни данни злополуката е станала на летище Гарахейбат в региона на Хизи. Общо на борда на хеликоптера е имало 18 души. Оцелелите при рухването са в тежко положение. Сред ранените и убитите има високопоставени офицери. Официалната причина за рухването на военния хеликоптер към момента не е известна. Във връзка с произшествието е формирано следствие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР