Хебър Пазарджик официално се класира за групите на волейболната Шампионска

...
Хебър Пазарджик официално се класира за групите на волейболната Шампионска
Коментари Харесай

Хебър постигна непостижимото, като отстрани Гуагуас след „Златен гейм“ в Пазарджик

Хебър Пазарджик публично се класира за групите на волейболната Шампионска лига след невъобразим поврат против испанския Гуагуас Лас Палмас в зала „ Васил Левски “.

„ Тигрите “ се изправиха против един от най-силните тимове в Европа за миналата година и съумяха да го сразят с 3:1 и победа в „ Златен гейм “.

Българите стартираха решително срещата, като съумяха да затворят първата част на 20 точки. Страхотна драма обаче се развихри във втория гейм, когато гостите завоюваха с 25:27.

Изненадващо, само че това като че ли стимулира още повече играчите на Мартин Коста Бланко, тъй като последваха едни от най-силните минути на тима, откогато въобще е образуван клуба. Последващите два гейма завършиха на 16 и 18 точки, а единственото страдание бе, че трибуните бяха празни заради рестриктивните мерки поради ковид.

Но в „ Златния гейм “ нервите наподобява взеха прочут превес и се стигна до няколко неточности и от двете страни на мрежата. Но Тодор Алексиев се прояви, като същински водач и в най-трудните мигове подсети на най-хубавите си дни, когато бе част и от националния тим на България.

Единственият неразгадан ребус в състава на Гуагуас се оказа Йосвани Ернандес, който заби 28 от общо 94-те точки на тима си.

В българския лагер отговорността бе надалеч по-споделена, с помощта на страхотния Иван Станев. Той разигра по едно и също време Брадли Гънтър (19), Якопо Масари (19), Алексиев (17) и Кръстев (12), с цел да трансформира офанзивата ни в същинско чудовище за отбора от Лас Палмас.

Успехът значи, че Хебър ще съставлява страната ни в най-престижния европейски клубен шампионат през 2022 година

С този триумф се постави точка на една безкрайна серия за Гуагуас. Отборът вкуси първата си загуба от 17 декември 2020 година насам, когато за последно отстъпи с 3:2 на Маасейк за Купа CEV.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР