Хайки от агрочиновници дебнат за неправомерно палене на стърнища в

...
Хайки от агрочиновници дебнат за неправомерно палене на стърнища в
Коментари Харесай

Дебнат за незаконно палене на стърнища, глобата е до 12 бона

Хайки от агрочиновници дебнат за непозволено палене на стърнища в страната. В екипите са включени чиновници на Държавен фонд „ Земеделие “ и Областните дирекции „ Земеделие “ по обитаеми места. Те обикалят нивите и през почивните дни и са в непрекъсната връзка с районните дирекции " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " с цел да подават сигнали.

Паленето на стърнища е неразрешено и сходни дейности се глобяват. Съгласно Закона за запазване на земеделските земи санкцията за първо нарушаване е от 1500 до 6000 лева, а при наново става от 2000 до 12 000 лева Изгарянето на стърнища е нарушаване на главно условие за поддържане на земята в положително земеделско и екологично положение, което е част от условията за кръстосано сходство.

Спазването на условията за кръстосано сходство е наложително изискване, с цел да могат земеделските стопани да получат цялостния размер на директните си заплащания. Съгласно условията на европейското законодателство глобата при несъблюдение на стандартите за положително земеделско и екологично положение е сред 1% и 5% от размера на всички директни заплащания, на които бенефициентът има право.

Конкретният % се дефинира според от тежестта на нарушаването. В случаите на наново неспазване процентът се завишава на 15, а при положение на съзнателно противоречие може да се доближи до изцяло изключване от една или няколко схеми за подкрепяне в продължение на една или повече календарни години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР