Хасковският окръжен съд разреши екстрадицията в САЩ на 59-годишния Метин

...
Хасковският окръжен съд разреши екстрадицията в САЩ на 59-годишния Метин
Коментари Харесай

Хасковският съд разреши екстрадирането в САЩ на търсен за измами за $23 милиона

Хасковският областен съд позволи екстрадицията в Съединени американски щати на 59-годишния Метин Саваш Корос, двоен жител на Турция и Германия, търсен за измами в размер на 23 милиона $, оповестиха от Съдебната палата.

Срещу Корос има публикуван обвинителен акт и заповед за арест от Окръжния съд в Ню Джърси за три закононарушения - скрит план за осъществяване на машинация по електронен, пощенски и банков път, за което се планува оптимално наказване от 30 години отнемане от независимост, банкова машинация, също наказуема с отнемане от независимост от най-много 30 години, и скрит план за пране на пари, за което се плануват до 20 години затвор.

В съучастничество с други лица турчинът, притежаващ и немски паспорт, заблудил чиновници на договорна компания на Министерство на защитата на Съединени американски щати, сдружение за пречистване на нефт със седалище в Република Корея, и съумял да отклони 23 милиона $.

Окръжните магистрати в Хасково одобриха, че в хода на производството са показани всички изискуеми документи, според условията на Договора за екстрадиция сред България и Съединени американски щати от 2009 година Американските правораздавателни органи се базират на задоволително огромен брой доказателства за виновността на Корос, като по този начин не са налице учредения за отвод на екстрадиция и няма данни, че лицето се преследва за осъществяване на политически или военни закононарушения. С тези съображения съдът позволи екстрадиция, като мярката за неотклонение " задържане под стража " остава до окончателното привършване на екстрадиционното произвеждане.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР