Хасковските боксьори спечелиха три медала още на старта на републиканското

...
Хасковските боксьори спечелиха три медала още на старта на републиканското
Коментари Харесай

Хасковските боксьори спечелиха три медала още на старта...

Хасковските боксьори завоюваха три медала още на старта на републиканското състезание в Ямбол през днешния ден. Поради засиления допинг надзор още преди старта на конкуренцията много спортисти от разнообразни клубове в страната се отхвърлиха от присъединяване в нея. Минимум бронзови медали си осигуриха трите наши участнички при дамите.

Така в категория до 48 кг при дамите Налян Мехмед излиза напряко на полуфинал, което й подсигурява най-малко бронзов орден. Жребият обаче не бе благоразположен към хасковската боксьорка и я изправи против европейската шампионка Севда Асенова от Русе.

На полуфинал са и другите две дами Мария Крумова и Силвия Димова. Крумова, която се състезава в категория до 75 кг, изтегли също доста мощна съперничка от Кико София и ще й бъде мъчно да продължи.
В тежката категория категория плюс 81 кг ще ни показва младата Силвия Димова, която е първенец на страната при девойките. Тя има също тежък конкурент 26 годишна опитна боксьорка.

При победи в първите си срещи на следващия ден сигурни медалисти ще са и мъжете Димитър Желев в категория до 56 кг и Иван Костадинов в категория плюс 91 кг. При триумфи на четвъртфиналите те също отиват на полуфинал и вземат най-малко бронз. Двамата имат преодолими противници, разяснява треньорът им Людмил Димитров. Желев се изправя против играч от НСА София, а Костадинов против конкурент от Мизия.

Днес следобяд в ямболската зала " Диана " беше даден старт на републиканското състезание по бокс за мъже и дами. В него вземат присъединяване и петима хасковски боксьори от клуб Севдалин Василев. Три от тях са състезателките при дамите Налян Мехмед, Мария Крумова и Силвия Димова. При мъжете пък са Димитър Желев и Иван Костадинов.

Двубоите ще продължат и на следващия ден, а зрителски интерес в зала " Диана " е огромен. Нашите боксьори са настанени в хотел " Тунджа ", където изискванията са положителни.

Припомняме, че тъкмо след месец, на 7 март, в Русе стартира републиканското състезание по бокс за девойки. Там хасковският клуб Севдалин Василев ще бъде показан от двете си шампионки, които ще пазят купите си от предходната година - Горяна Стоева и Силвия Димова. След това на 17 март двете националки отпътуват на лагер за европейското състезание в Италия. Очаква ги присъединяване в международно състезание и олимпиада в тяхната възрастова група./Хасковска Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР