Хасковски квартал се превърна в писта в продължение на два

...
Хасковски квартал се превърна в писта в продължение на два
Коментари Харесай

Рали в хасковски квартал: 38 пилота се състезаваха в четири серии

Хасковски квартал се трансформира в писта в продължение на два дни. Булевардите в региона са затворени за придвижване и част от трасето на градското рали .

Първият кръг от Българския шампионат на затворен маршрут „ Писта Хасково “ се организира през днешния ден. Символичен старт на надпреварата даде кметът Станислав Дечев, оповестиха от община Хасково.

„ Радвам се, че Хасково още веднъж е сцена на автомобилните спортове. И ви убеждавам, че ние с господин Иван Минев не сме се отказали от фантазията си да създадем Хасково център на автомобилния спорт и да изградим съвременна писта „ Узунджово “ “, акцентира градоначалникът. Той пожела безаварийно съревнование на всички водачи .

Директор на надпреварата е ръководителят на Автомобилен клуб „ Хасково “ Иван Бакърджиев, член на УС е Иван Минев. Общинският консултант не започва през днешния ден в серия „ Спорт “ поради случай при тренировката през вчерашния ден.

Традиционното дефиле на водачите беше с кабриолети, пристигнали от цяла България, с помощта на „ Кабриолет клуб “-България.

38 водачи застанаха на остаряла  в четирите серии : „ Лада “, „ Спорт “, „ Тунинг “ и „ Макс “. Първи до финала в серия „ Лада “ стигна Дончо Дончев, в серия „ Спорт “ победител е Йордан Методиев. Димитър Комнев завоюва ралито в серия „ Тунинг “, в серия „ Макс “ най-бърз беше Румен Киров.

Вторият кръг на автомобилния шампионат ще се организира в София .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР