Хасковската районна прокуратура проверява сигнал за източване на бюджета на

...
Хасковската районна прокуратура проверява сигнал за източване на бюджета на
Коментари Харесай

Разследват фиктивно поставени стентове в Хасково

Хасковската районна прокуратура ревизира сигнал за източване на бюджета на Здравната каса (НЗОК) посредством фиктивно слагане на стентове, оповестиха от прокуратурата в Пловдив, представени от News.bg.
Според следствието, става дума за извършено лекуване, употребявани консумативи и медицински произведения - слагане на стентове на пациенти на отделението.
По време на акция в болничното заведение са открити и конфискувани 23 медицински произведения " Интракоронарен стент ". Те били регистрирани като действително употребявани, а в това време били открити запечатани в алуминиеви опаковки, и по този метод на лечебното заведение са изплатени незаработени финансови средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.
" Тепърва ще се откриваме дали са били изписани на някой, за кого и от кого, и другите детайлности. Имена все още нямаме нито на лекари, нито на пациенти ", разяснява прокурор Христина Жисова пред Народоосвободителна въстаническа армия тв.
Разследването е почнало тази година в град Хасково по сигнал на ДАНС, а досъдебното произвеждане е формирано на 11 декември. Сигналът е за злоупотреби с подправяне на документи от лекари от Инвазивното поделение към МБАЛ - Хасково АД, като по този начин МБАЛ - Хасково АД получавала пари от бюджета на Касата.
Ще бъдат изискани документи, както от болничното заведение, по този начин и от РЗОК-Хасково. Предстоят и разпити на очевидци. При нужда ще бъдат назначени експертизи, оповестиха от прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР