ХАСКОВО Спортните мероприятия на стадиона бяха спрени за около 10

...
ХАСКОВО Спортните мероприятия на стадиона бяха спрени за около 10
Коментари Харесай

Робот ще реши проблема с поддръжката на стадиона

ХАСКОВО

Спортните мероприятия на стадиона бяха спрени за към 10 дни, поради належаща специфична обработка. Необходимо е сухата трева да се почисти и натори. Очаква се след култивиране на терена, той още веднъж да стане във тип комфортен за футболни срещи, както ни увериха от компанията реализатор, съобщи потърсен за коментар шефът на Оперативна програма “Екопрогрес ” Райко Лозев.

Заради сухата трева  през предходната седмица бяха отсрочени няколко мача от шампионата на регионалната група.

Директорът на предприятието, което поддържа спортното оборудване, разяснява още, че специфична машина би решила казуса с подръжката на спортното оборудване. Подобни роботи, които косят, валират, вършат дупки за въздуха в земята коства към 25 000 лв., само че това не е във опциите на общинското дружество, а на общината и Общински съвет. 

Припомняме, че ремонтът на стадиона бе финансиран с близо половин милион от Спортното министерство и той бе подготвен през есента на предходната 2017-а година. Освен терена, бе направена и 6-секторна писта с изкуствена настилка за лека атлетика. Все още се чака формалното разкриване на обновеното оборудване.

Чака се благословията на спортния министър Красен Кралев. Според източници на „ Хасковска Марица ” даже е разговаряно с треньора на ЦСКА и наш съгражданин Стамен Белчев за мач със столичния гранд за идното празненство.

Междувременно още на следващия ден ще се изиграе другарски мач сред женските тимове на Хасково и Златоград. Срещата ще стартира от 15.00 часа. Днес теренът бе окосен и в положително положение. В неделя по стратегия на БФС би трябвало да се състои и градското футболно дерби сред АФК Хасково и Хасково 1957. Двата тима имат искания за присъединяване в квалификации за попълване на Югоизточната Трета дивизия, където са още тимовете на Димитровград и Свиленград.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР