Хасково. Официалният старт на проект Създаване на подходящи условия за

...
Хасково. Официалният старт на проект Създаване на подходящи условия за
Коментари Харесай

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев направи първа копка на бъдещия Център за грижа за лица с психични разстройства

Хасково. Официалният старт на план „ Създаване на подобаващи условия за поддръжка в общността, посредством създаване на Център за грижа за лица с психологични разстройства в град Хасково “ бе даден през днешния ден посредством церемонията първа копка. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Начинанието бе благословено по християнска традиция с водосвет, отслужен от отец Никола. На церемонията участваха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, регионалният шеф на област Хасково доктор Стефка Здравкова, ръководителят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, ръководителят на комисията по опазване на здравето доктор Марио Янакиев, представители на локалната власт, на изпълнителите и създателите на плана.

„ За триумфа на едно ръководство се съди по отношението му към уязвимите групи. Затова аз поздравявам екипа, подготвил и защитил този план през предходния мандат, и се наемам да продължим работата си обществени планове, които ще подобрят виталната среда на хората в неравностойно състояние “, сподели по време на церемонията кметът на Хасково Станислав Дечев.

Кметът, изпълнителят и регионалният шеф направиха символичната първа копка, а отец Никола вгради в основите на бъдещия Център камък, с цел да бъде крепко начинанието.

Договорът за плана е подписан на 1 ноември 2018 година сред Община Хасково и Министерство на районното развиване и благоустройство, ръководещ орган на Оперативна стратегия Региони в напредък 2014-2020. Той е за даване на безплатна финансова помощ по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 по план „ Създаване на подобаващи условия за поддръжка в общността, посредством създаване на Център за грижа за лица с психологични разстройства в Град Хасково “. Общата цената на плана е 569 591.81 лева, от които:
- 484 153,04 лева от ЕФРР;
- 85 438,77 лева от националния бюджет.
Срокът на осъществяване е 24 месеца, т.е. до 1 ноември 2020 година Центърът би трябвало да бъде приключен. В него ще се поставя способена грижа за 15 консуматори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР