Haskovo.info С нищожно наказание се размина 31-годишният полицай от Пазарджик Атанас

...
Haskovo.info
С нищожно наказание се размина 31-годишният полицай от Пазарджик Атанас
Коментари Харесай

Крадливият полицай от Пазарджик получи скандално ниска присъда

 Haskovo.info С незначително наказване се размина 31-годишният служител на реда от Пазарджик Атанас Николов, обрал два жилището, след решение на Районния съд в Димитровград. Вместо престой в пандиза, каквато е нормалната орис на сходни нарушители, съгласно магистратите за някогашния към този момент чиновник на реда Атанас Николов е надалеч по-подходяща едногодишна условна присъда. До скандално ниската присъда се стигна, откакто Николов прави цялостни признания, а прокуратурата се съгласява на съглашение по делото. То от своя страна е утвърдено от съда и мигновено влиза в действие.

Според адвокати ченгето обирджия няма избор, с изключение на да си признае, тъй като уликите против него са безспорни. Това при естествен развой му подсигурява неоправдателна присъда и съответния престой зад решетките, както при останалите бандити. В устрема си да спести време прокуратурата избира да подписа съглашение, което от своя страна задължава съда да му наложи наказване под законовия най-малко. Независимо че незабавно след залавянето на униформения шефът на Районната прокуратура в Димитровград Атанас Палхутев изясни, че за сходни престъпения наказването е до 10 години затвор.

Крадливият чиновник от Охранителна полиция бе хванат на 14 октомври м.г. след зрелищна акция в центъра на Димитровград. В почивния си ден Николов взема решение да мине от другата страна на закона. Без доста да му мисли, той разрушава ключалката на входната врата на апартамент и нахълтва вътре. За негово злощастие стопаните не са на работа. Така, до момента в който униформеният несмущаемо търси плячка, живеещата там Татяна Димитрова се прибира, откакто е разходила кучето си. Дамата вижда, че входната врата е отключена, а от вътрешната страна някой притиска и не разрешава да влезе.

Димитрова резервира самообладание и незабавно заключва вратата. След това звъни на брачна половинка си, с цел да му показа, че у тях има някой. След като той отхвърля да има концепция за ставащото в жилището, й дава съвет да позвъни на тел. 112. Колегите на обирджията Атанас Николов работят стремително. На място мигновено са изпратени две патрулки, които отделят региона.

Междувременно служителят на реда апаш скача от балкона на жилището в опит да избяга. За пакост при приземяването си чупи петата и съумява да пропълзи едвам десетина метра, преди да бъде задържан. При обиска се оказва, че плячката му е повече от мизерна - едвам 10 лв.. При последвалите дейности на криминалистите на близката улица " Георги Бенковски " е открита и леката кола на крадеца в униформа, написа " България през днешния ден ".

В нея са открити 3 подбрани ключа за секретни брави, отвертки и други взломаджийски такъми. Сред откритото в автомобила е и златен ланец. Проверка на криминалистите оказва, че синджирът е отмъкнат при грабеж на апартамент в Хасково, осъществен няколко дни преди този момент. П

ри последвалите разпити служител на реда Атанас Николов споделя, че е минал от другата страна на закона поради тежкото си финансово състояние. Той имал заем от 50 000 лева и заплатата му не разрешавала да изпаща вноските.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР