Хасково. 19-и национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер

...
Хасково. 19-и национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер
Коментари Харесай

Хасково: 19-и Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари” ще се проведе в града

Хасково. 19-и народен конкурс-фестивал на остарялата градска ария и шлагер „ С песните на Ари ”, ще се организира в Хасково на 16 юни. Фестивалът е проведен от Община Хасково, оповестиха от пресцентъра на Общината. " Този конкурс-фестивал се трансформира в обичаен за града ни, защото носи името на именития шлагерен реализатор - наш съгражданин - Аспарух Лешников ", акцентира Александър Милушев, секретар на читалище „ Заря “, което е съорганизатор на проявата.
Фестивалът ще се организира в Образцово национално читалище „ Заря-1858 “ с два концерта на участниците. Първият концерт ще стартира от 11.00 часа, а вторият от 14.00 часа. Фестивалът ще приключи с награждаване и галаконцерт на наградените участници.
Тази година в Националния конкурс-фестивал на остарялата градска ария и шлагер „ С песните на Ари ” присъединяване ще вземат 18 групи, 18 самостоятелни реализатори и 8 участници в категория дует, трио и квартет от цяла България.
Отличените участници ще получат грамоти за първо, второ и трето място и финансови награди във всяка категория. Общият награден фонд, който Община Хасково дава на участниците е 2 220 лв.. Всички реализатори ще получат грамоти за присъединяване.
Участниците ще бъдат оценени от авторитетно жури с ръководител проф. доктор Тони Шекерджиева-Новак, която е заместник-ректор научно-изследователска активност в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и вокален възпитател и членове:
- Мария Петрова - вокален възпитател и реализатор на достоверни остарели градски песни, а също по този начин и на свои авторски песни, в стила на шлагера. Носител на премия Първа категория реализатор от Министерството на културата, както и награди и медали от разнообразни фестивали;
- Николина Стаматова - оркестрант в Камерен оркестър - Хасково и диригент на хор „ Родна ария “ – Хасково.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР