Хаштагът – повсеместно използван знак, който доминира в Интернет от

...
Хаштагът – повсеместно използван знак, който доминира в Интернет от
Коментари Харесай

Знакът # е използван във Византийската империя

Хаштагът – навсякъде употребен знак, който господства в Интернет от 2007 година, е бил известен още през епохата на Византия, откриха група археолози , заяви в. „ Сабах “.
Знакът е бил гравиран в керамично парче, намерено в Ялова на Западна Турция.
Археолозите настояват, че керамиката датира от късновизантийската ера през XIII век, към три века преди рухването на империята. Екипът е направил разкопки в Чобанкале през последните три години, с цел да хвърли светлина върху историята на региона, където през 1302 година се води борбата сред византийската и османската войска.
Битката се преглежда като последния несполучлив опит на Византийската империя за прекъсване на напредващите османлии, съобщи БГНЕС.
Екип, управителен от доцент Селчук Сечкин, откри части кости, керамика и материали от ковано желязо в разкопката, само че сякаш най-занимателното изобретение е това на парчето с явен знак за хаштаг.
Сечкин споделя, че други части, които са намерили, също съдържат гравюри, само че тази с хаштага е необикновена, защото съдържа знак за известна просвета, употребен доста преди да придобие известност в обществените медии.
Миналата година откривателите откриха знак за хаштаг на 73 000 години на схема върху стените на пещера в Южна Африка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР