Хърватският специалист Иван Любичич обяви, че спира с треньорството в

...
Хърватският специалист Иван Любичич обяви, че спира с треньорството в
Коментари Харесай

Любичич: След работата ми с Федерер спирам с треньорството

Хърватският експерт Иван Любичич разгласи, че стопира с треньорството сега, в който завърши взаимната му работа с Роджър Федерер. 41-годишният Любичич е треньор на носителя на рекордните 20 трофеи от “Големия шлем” от края на 2015. Под негово управление швейцарецът съумя да се върне, въпреки и за малко, на първото място в международната класация, като прибави към богата си сбирка и три трофеи от “Големия шлем” - две на Australian Open (2017, 2018) и една на “Уимбълдън” (2017).

Федерер ще навърши 39 години на 8 август, а сега се възвръща от контузия на коляното и няма да играе повече до края на 2020.


“Роджър ще бъде последният състезател в треньорската ми кариера. Настроил съм се да се занимавам с агенство след края на съдействието ми с Роджър. Нямаме никакви проблеми с него. След като той приключи кариерата си, ще мога да се посветя на 100% на това, което ме прави благополучен. Ще мога да оказвам помощ на играчите по този начин, както считам, че е нужно. Но сега съм напълно съсредоточен върху работата си с Роджър”, показа пред Novi List Любичич.

В треньорската си кариера Любичич, някогашен №3 в света, е бил ментор и на канадеца Милош Раонич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР