Хърватският премиер Андрей Пленкович потвърди, че правителството е водило първоначални

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович потвърди, че правителството е водило първоначални
Коментари Харесай

Хърватският премиер: Искаме ваксината Спутник V, след като Европейската агенция по лекарствата я одобри

Хърватският министър председател Андрей Пленкович удостовери, че държавното управление е водило първични диалози с съветската страна за доставка на имунизацията срещу ковид Спутник V, само че посочи, че това ще стане откакто Европейската организация по медикаментите утвърди имунизацията, съобщи организация Хина.

Премиерът направи оценката, че в медиите има доста " какафония " по отношение на съветската ваксина и акцентира, че през последните месеци хърватското държавно управление е работило за това да обезпечи задоволителни количества за цялото население, което е и негова отговорност, предава Българска телеграфна агенция.

" Хърватия е член на Европейски Съюз, процедурата за отбрана на здравето на нашите жители е засилена в допълнение с това, че всички медикаменти и ваксини, които идват на нашия пазар, минават през филтрите и контрола на Европейската организация по медикаментите, а в този развой взе участие и хърватската Агенция за медикаменти и медицински артикули ", сподели министър председателят.

Хърватия в този момент е в състояние не по своя виновност да доближава по-бавно до ваксини на ниво Европейски Съюз и държавното управление желае да види какви други благоприятни условия има за възможна доставка на ваксина, която, като Спутник V, може да бъде налична, добави той.

Правителството желае да бъде отговорно за всички аспекти, изключително когато става въпрос за здравето и сигурността на жителите, съобщи Пленкович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР