Хърватският гранд Динамо Загреб посреща българския шампион Лудогорец в мач-реванш

...
Хърватският гранд Динамо Загреб посреща българския шампион Лудогорец в мач-реванш
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Динамо Загреб vs Лудогорец 3:2, Десподов с два гола

Хърватският гранд Динамо Загреб посреща българския първенец Лудогорец в мач-реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига и играят при резултат 3:1. Йосип Дърмич откри резултата в 13-ата минута за Динамо, а в 17-ата Доминик Янков получи червен картон. В 27-ата пък Мислав Оршич от дузпа удвои, а минута преди края на първата част още веднъж той бе прецизен за трети път в срещата. Кирил Десподов понижи пасива на "орлите " в добавеното време на първата част, а в 49-ата вкара втори гол от дузпа за 3:2.

След по-малко от четири минути игра се видя първата рискова обстановка в срещата. Адеми даде пас отдясно наляво за Дръмич. Той видя Мартин Батурина, който не се посвени да шутира мощно към вратата на Симон Слуга, само че хърватският нападател на "орлите " избави и прати топката в корнер. Последва още един за "модрите ", само че нов удар посока вратата на родния първенец нямаше.

В осмата Рик Джонатан проби чудесно през средата и даде добър пас вдясно за непокрития Сисиньо. Крайният защитник напредна и можеше да центрира надалеч по-умело към един от един от тримата си съотборници, заели местата си в наказателното поле на домакините. В последна сметка се стигна до ъглов удар за Лудогорец, след който на първа греда Пьотровски опита да я засече, само че след двоен рикоше тя излезе навън.

Малко по-късно пък Доминик Янков извърши нарушаване, за което получи жълт картон. След осъществяването на свободния удар капитанът Ариян Адеми отигра с глава, само че неопределено. По-настъпателните като че ли дейности на домакинтие дадоха резултат в 13-ата минута. Тогава те разиграха добре топката в средата на терена, като линиите на Лудогорец бяха разпокъсани в резултат на опит за нахлуване. Топката отиде вдясно за Стефан Ристовски, който я подвигна на "втора " греда за Дърмич, а той с глава от близко я прати в противоположния ъгъл на Слуга - 1:0.

В 17-ата минута Рик Джонатан за следващ път напредна през средата на терена и даде топката паралелно за Доминик Янков. Младокът в Лудогорец шутира мощно с левия крайник, само че Ливакович отрази. След това защитник на Динамо почисти с глава, а Янков нападна топката, само че вместо нея уцели крайници на защитник на Динамо, след което реферът Беноа Бастиен го изгони, въпреки картонът да беше преувеличен.

В хода на по-малко от 60 секунди, на инат на резултата, играчите на Динамо си изкараха два жълти картона без да правят нарушаване, откакто спореха с рефера от Франция. В 23-ата минута Дарио Шпикич напредна отдясно и задмина Антон Недялков, след което последва пас, koйто отиде към Батурина, само че ударът му профуча настрана.

В 25-ата пък реферът Бастиен отсъди дузпа за Динамо Загреб. Шпикич напредна отдясно и сви топката с десния си крайник, до момента в който беше догонван от капитана Недялков. Съдията уточни бялата точка, а от Лудогорец имаха съществени искания за това французинът да прегледа посредством ВАР решението си, само че той не посмя. След това Мислав Оршич се ускори и с компактен удар удвои - 2:0 за Динамо.

Минута преди края на постоянното време на първата част "модрите " осъществиха трети гол в срещата. Мислав Оршич получи вляво топката и нахлу във вътрешността в наказателното поле на "орлите ", след което с десния крайник утрои резултата за отбора от Загреб.

В добавеното време на срещата Кирил Десподов получи топка след единоборство сред Игор Тиаго и защитник на Загреб. №11 на Лудогорец шутира с десния крайник със мощ, след което понижи до 1:3 пасива за родния първенец.

Aнте Шимунджа направи три промени на почивката, като заигра с един отбранителен халф в лицето на Иван Йорданов. Малко след подновяването на играта пък Игор Тиаго стреля с глава, а Лудогорец имаше гневни искания за дузпа. Малко по-късно реферът Бастиен беше привикан на мониторите да прегледа обстановката и се видя, че бранителят на Загреб игра с ръка и точката за осъществяване беше показана. Зад топката застана Кирил Десподов, който беше непогрешим - 3:2.

LIVE / ДИНАМО ЗАГРЕБ – ЛУДОГОРЕЦ 3:2 ()

1:0 Йосъп Дърмич (13)

2:0 Мислав Оршич (27-дузпа)

3:0 Мислав Оршич (44)

3:1 Кирил Десподов (45+3)

3:2 Кирил Десподов (49-дузпа)

Трети квалификационен кръг на ШЛ, втори мач

Стадион: „ Максимир”

Рефер: Беноа Бастиен (Франция)

Стартови сформира на двата тима:

ДИНАМО ЗАГРЕБ (4-4-2): 40. Доминик Ливакович – 14. Роберт Любичич, 55. Димо Перич, 4. Бошко Шутало, 13. Стефан Ристовски
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР