Хърватския премиер Андрей Пленкович заяви, че укрепването на перспективата за

...
Хърватския премиер Андрей Пленкович заяви, че укрепването на перспективата за
Коментари Харесай

Загреб ще бъде домакин на среща на лидерите от ЕС и Западните Балкани през на 2020 г.

Хърватския министър председател Андрей Пленкович съобщи, че укрепването на вероятността за участие в Европейски Съюз на страните от Западните Балкани ще бъде един от целите на хърватското председателство на Европейски Съюз и с тази цел Загреб ще бъде хазаин на среща на върха на водачите от Европейски Съюз и Западните Балкани през първата половина на 2020 година, съобщи Хина.

Пленкович уточни това през вчерашния ден на взаимна конференция в Загреб с немския канцлер Ангела Меркел.

Хърватия ще ръководи Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2020 година, а Германия ще поеме ротационното председателство през втората половина на 2020 година

Меркел съобщи, че Берлин поддържа вероятността за участие в Европейски Съюз на страните от Западните Балкани, като акцентира, че критериите за участие би трябвало да бъдат изпълнени.

Пленкович изрази вяра, че идващият бюджет на Европейски Съюз ще бъде признат по време на хърватското председателство.

Пленкович и Меркел са разискали също съгласуваност на стратегическите цели по време на хърватското и немското председателство.

Меркел уточни, че 370 000 хърватски жители, живеещи в Германия, и 2,5 милиона немски туристи, които посещават годишно Хърватия, съставляват мост сред двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР