Хърватия отменя от 1 юли редица ограничителни мерки на фона

...
Хърватия отменя от 1 юли редица ограничителни мерки на фона
Коментари Харесай

От 1 юли: Хърватия отменя редица мерки срещу коронавируса

Хърватия анулира от 1 юли редица ограничаващи ограничения на фона на възстановяване на епидемиологичната конюнктура в страната, оповестиха от Националния щаб за гражданска отбрана.
От 1 юли се смекчават рестриктивните мерки за броя на посетителите и времето за осъществяване на всеобщи мероприятия, при изискване че участниците имат дигитален документ за ковид.
"Основната същина се заключава в още по-голямо отваряне, което допуска опция за имунизираните, преболедувалите или имащите негативен резултат на тест за ковид жители да вземат участие в мероприятия, придържайки се към минимални ограничавания или напълно без тях ", съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Давор Божинович, който е и ръководител на Националния щаб за гражданска отбрана.
Уточнява се също, че уредниците на такива мероприятия ще имат достъп до мобилно приложение, посредством което ще могат да ревизират QR-кода от цифровия документ.
Освен това Божинович акцентира, че във всички останали случаи, когато Коронавирус статуса на присъстващите няма да се ревизира, ще се резервира ограничаването до 100 гости и краен час до 24 часа на провежданото мероприятие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР