Хърватите контролираха повече топката постепенно, но това не им спомагаше

...
Хърватите контролираха повече топката постепенно, но това не им спомагаше
Коментари Харесай

Хърватия е на 1/4-финал след победа срещу Япония след драма с дузпи

Хърватите направляваха повече топката последователно, само че това не им спомагаше да стигат до още благоприятни условия пред вратата на Гонда. Какъв късмет за японците се откри в края на полувремето, когато Дайчи Камада беше изведен отлично от Уатару Ендо, финтира Юранович и стреля от десетина метра към вратата на Ливакович, само че прати топката над нея.

 

Две преди края на първата част азиатците извършиха заучено от ъглов удар, а Хърватия се провали мощно, откакто Гвардиол не попречи на Маеда да довкара от близко и той го стори - 1:0 за Япония.

Секунди след подновяването на играта през втората част японците имаха късмет да удвоят своя актив посредством Камада, само че ударът на японеца отиде извън. В 49-ата Матео Ковачич опита атрактивно осъществяване, с което да шокира Гонда, само че не съумя. Три по-късно " ватрените " желаеха дузпа след единоборство сред Танигучи и Петкович, само че реферът остана безгласен.

В 56-ата натискът на " огнените " даде резултат. " Ватрените " изравниха резултата, откакто топката беше центрирана в наказателното поле на Япония от Деян Ловрен. Ито закъсня да блокира Перишич, който стреля от разстояние с глава, само че и прекомерно класно, с цел да преодолее Шуичи Гонда - 1:1.

При ответното нахлуване пък Ватару Ендо стреля с парабола към хърватската врата, само че Ливакович с ефектна интервенция мазета в корнер. В 63-ата пък Лука Модрич и Шуичи Гонда сътвориха представление за феновете в тази обстановката, откакто халфът на Реал Мадрид стреля извънредно класно от воле, само че Гонда се една ръка отрази удара на Модрич.

В 66-ата пък резервата Анте Будимир имаше страхотна обстановка, откакто беше непокрит при центриране и ударът му с глава някак отиде навън. Единадесет по-късно Мая Йошида позволи неточност при сгрешен пас и даде на Перишич, който напредна. Играчът на Тотнъм бутна вляво пред Томиасу и шутира, само че бранителят на Арсенал леко блокира топката, която мина настрана от японската врата.

Донякъде разумно, в хода на заключителните минути темпото от двата тима спадна, откакто те не желаеха да рискуват, с цел да не се реши всичко в постоянното време и разумно мачът отиде в продължения. Първият късмет в тях беше на сметката на " сините ". Топката беше подадена към Шого Танигучи, чийто удар с глава отлетя навън.

В последната минута на първото продължение Каоро Митома проби през средата и стреля извънредно мощно към хърватската врата, само че Доминик Ливакович отрази и боксира в ъглов удар.

В добавеното време на второто продължение пък пред резервата Ловро Майер се откри доста преференциална опция да направи разликата сред двата тима преди срещата да се реши от дузпи, само че ударът на халфа на Рен отиде настрана от вратата, защитавана от Гонда.

При дузпите:

0:0 Минамино пропуща!

0:1 Влашич вкара!

0:1 Митомо пропуща!

0:2 Брозович вкара!

1:2 Асано вкара!

1:2 Ливая стреля в гредата!

1:2 Йошида беше спрян от Ливакович!

1:3 Пашалич вкара и прати Хърватия на 1/4-финал!

 

Pen / ЯПОНИЯ - ХЪРВАТИЯ 1:1

1:0 Маеда (43)

1:1 Перишич (56)

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР