Хартум. Военните, които взеха властта в Судан прехвърлиха затвора на

...
Хартум. Военните, които взеха властта в Судан прехвърлиха затвора на
Коментари Харесай

АFP: Сваленият судански президент Омар Башир е отведен в затвора

Хартум. Военните, които взеха властта в Судан трансферираха пандиза на сваленя президент Омар Башир, заяви източник от фамилията, откакто голям брой протестиращи се събраха Хартум с рейсове и коли, с цел да се причислят към митинга пред армейския комплекс.
След осъществения боен прелом предходната седмица, Башир бе изместен късно вторник в пандиза Кобер в столицата, сподели източник, без да разкрива името си от съображения за сигурност.
Свидетели наоколо до пандиза в северната част на Хартум споделят, че е имало скупчване на бойци и паравоенни формирования към пандиза.
Местонахождението на 75-годишния някогашен президент бе незнайно след военния превтат в четвъртък предходната седмица, когато военните страната обявиха, че той е държан " на несъмнено място ".
" Амнести интернешънъл " прикани Башир да бъде " неотложно предаден на Международния углавен съд " в Хага, където той е упрекнат в геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството, свързани с спора в Дарфур. Той отхвърля обвиняванията, напомня организацията.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР