Хартиеният билет в метрото остава и след 1 юни. Това реши

...
Хартиеният билет в метрото остава и след 1 юни. Това реши
Коментари Харесай

Удължават използването на хартиеното билетче за метрото

Хартиеният билет в метрото остава и след 1 юни. Това реши столичният общински съвет, съобщи .

Причината е огромният брой пасажери, които го избират. По проект от другия месец всички транспортни документи в София би трябвало да са електронни. 

Според данните на Центъра за градска подвижност всеки ден в столицата се употребяват към 35 хиляди хартиени билета на цена 1.60 лева

Анализ демонстрира, че всеобщо хората, които избират да пътуват с книжен билет си го купуват по обичайния метод – от касите. Това са към 70 на 100 от пасажерите. Само 30% употребяват поставените в метростанциите автомати за билети.

Премахването на продажбата на билети от каса или от автомат ще докара до напрежение измежду пасажерите, считат от общината.

" Оказа се, че този превозен документ, въпреки и неблагоприятен, тъй като това е хартиено билетче, което се ревизира с баркод, и което може да се употребява единствено веднъж, остана с една трайна приложимост в метрото, макар наличните две три други възможности, които са надалеч по-изгодни и по-удобни ", съобщи Димитър Дилчев от ЦГМ.

Като да вземем за пример пътешестване с безконтактна дебитна или кредитна карта, със смарт устройство или посредством билет за всички линии за период от 30 или 60 минути.
Сега хартиеният билет в метрото дава право единствено на едно прекосяване през бариерата в границите на 1 час след закупуване.

Засега няма избран период какъв брой дълго хартиеният билет ще продължи да е в приложимост.

Димитър Дилчев допуска, че с течение на времето по натурален метод той ще отпадне.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg