Хареса ми речта на Доналд Туск. На първо място, защото

Хареса ми речта на Доналд Туск. На първо място, защото ...

Томислав Дончев проговори за протестите на полицаите, Пирин и корупцията.

"Хареса ми речта на Доналд Туск. На първо място, защото беше на български. Тези, които казват, че като поляк на него не му е трудно да говори на друг славянски език, нека се опитат да произнесат слово на полски", каза в "Събуди се" по Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев. 
Полицаите не са рекетирали Борисов, за да получат пари. "Всички искаме полицая да е добре заплатен, мотивиран. МВР има нужда от пари.Да има повече жива сила и разследващи полицаи, по-малка администрация.Ние ни обичаме реформите, когато се случват. Обичаме да говорим за тях, но не обичаме да ги правим", поясни Дончев.

Томислав Дончев обичал планините и особено Пирин. "Не бих подкрепил едно решение, което да я застраши. Милея не по-малко за планината и за гората. Имаме събудени всички страхове. Надявам се, че не се крие зад втория лифт", каза Томислав Дончев.

"От вота на недоверие не знам какво печелим и какво губим. В България има корупция. Но не сме корумпирана държава.Защото това означава, че са загубени имунните сили да се борим с това явление", категоричен бе Томислав Дончев. Според него борбата с курпцията не може да се реши само с един орган. Но той първата голяма стъпка за унищожаване на това явление.

Източник: blitz.bg