Хаос на застрахователния пазар след фалита на кипърската компания Олимпик,

...
Хаос на застрахователния пазар след фалита на кипърската компания Олимпик,
Коментари Харесай

Шефката на застрахователните брокери каза какво се случва на застрахователния пазар след фалита на "Олимпик"

Хаос на застрахователния пазар след банкрута на кипърската компания „ Олимпик ”, работеща и на нашия пазар. 200 000 души у нас са пострадали и в този момент разполагат с броени дни да създадат нови полици с други застрахователи. Спешната замяна на застраховките стартира, печатници и брокери ще работят изключително, с цел да се овладее създалото се напрежение, предава Нова телевизия.

„ Имаше индикации още от май месец. Браншът беше предупреден”, съобщи Ивета Кунова, ръководител на Българската асоциация на застрахователните брокери. „ Застрахователните брокери съветвахме клиентите, които имат полици на разсрочени вноски към „ Олимпик”, да продължат в други компании. Когато им изтичаха застраховките, им предлагахме да продължат в други компании”, съобщи Кунова.

Тя обясни и по какъв начин би трябвало да работи потърпевшият от застрахован в „ Олимпик “ и надлежно застрахованият.„ Всеки, който е потърпевш от отговорен, който е застрахован в „ Олимпик “ Кипърският гаранционен фонд подсигурява 100% погашение. Такъв е законът. Пострадалите би трябвало да се извърнат към Кипърския гаранционен фонд. А тези, които имат застраховки в „ Олимпик “ и полиците им ще са прекъснати в петък, би трябвало да се насочат към офисите на компанията и да пуснат искане за сторно сметка “, изясни Хунова.
Тя изясни още, че членовете на Българската асоциация на застрахователните брокери, са предизвестили клиентите си посредством есемеси, имейли и позвънявания за създалата се обстановка.
„ Застрахователният пазар в България е безусловно стабилен”, съобщи още Кунова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР