Ханой. Национална компания индустриални зони“ ЕАД и възможностите за инвестиции

...
Ханой. Национална компания индустриални зони“ ЕАД и възможностите за инвестиции
Коментари Харесай

„Национална компания индустриални зони“ и възможностите за инвестиции в България бяха представени на два бизнес форума във Виетнам

Ханой. „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД и опциите за вложения в България бяха показани от изпълнителния шеф на НКИЗ Антоанета Барес на два Българо-виетнамски бизнес форума във Виетнам – в Ханой и в Хошимин. Това оповестиха от пресцентъра на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД . Официалната българска делегация във Виетнам бе ръководена от министъра на стопанската система Емил Караниколов.
Чрез механизъм за съдействие сред двете страни България може да е врата на виетнамските артикули към Европа, уточни министър Караниколов на среща с вицепремиера по икономическите въпроси на Виетнам Ван Дон Хюе. По време на диалога Караниколов съобщи, че България би подкрепила тласъци за виетнамския бизнес, с цел да се насърчи търговията и вложенията сред двете страни.
„ Българската страна е подготвена да окаже поддръжка на виетнамски компании, които желаят да влагат в България в браншове, в които имаме обичайни преимущества и такива, които обезпечават висока добавена стойност и нараснала конкурентоспособност на стопанската система “, съобщи министър Караниколов на откриването на Българо-виетнамския бизнес конгрес в Ханой.
Икономическият министър акцентира, че визитата му в азиатската страна цели да ускори разговора и да засилва търговско-икономическите връзки сред двете страни. Той изрази решителност във връзка с поддръжката на България към динамичния ход на договарянията по сключването на Споразумение за свободна търговия (ССТ) сред Европейския съюз и Виетнам.
„ Такава поддръжка демонстрираме и през днешния ден за допустимо най-скорошно сключване на това Споразумение, което ще изпрати мощен сигнал за единодействието сред Европа и Азия като цяло “, сподели още той.
На бизнес форумите в столицата Ханой и в Хошимин, най-големия стопански и бизнес център на Виетнам, българските компании имаха опция да показват качествени и конкурентни артикули и услуги на виетнамския пазар, както и да осъществят взаимни планове и вложения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР