Хамстерите са страхотни домашни любимци. Обичат в еднакви количества както

...
Хамстерите са страхотни домашни любимци. Обичат в еднакви количества както
Коментари Харесай

Грижа за хамстера

Хамстерите са страхотни домашни любимци. Обичат в идентични количества както самотата, по този начин и ласките, като изключително дейни са през нощта. Какво би трябвало да знаем за развъждането на хамстери?

Малките нощни бозайничета не желаят компания от себеподобни и избират да живеят сами, за разлика от мишките. Единствено през размножителният интервал събирането на женски и мъжки не довежда до спор.

Денят е време за сън, а нощта – за аеробика. Ако сте нощна птица, евентуално хамстерчето ще е идеалният любим за вас. Освен че са лесни за поддръжка, те не продуцират особена миризма. Само след дълъг интервал на непочистване клетката може да замирише.

Дългите вериги от пластмасови тръби са обичани на дребните пухчета, само че постоянно са прекомерно тесни за размерите на златистия хамстер, който може да заседне вътре. Освен това инсталацията от тръби се почиства мъчно.

Заложете на металните кафези със устойчиво пластмасово дъно. Стените му би трябвало да се издигат на няколко сантиметра, с цел да могат да обитават нужното количество постелка.

Решетките на металните кафези пропущат пресен въздух и обезпечават вентилацията. Температури над 22 градуса Целзий са рискови за животинчето – оставете блокче лед в ъгъла на клетката по време на огромна горещина.

 Хамстер

Към листа с аксесоарите прибавете колело за хамстера, уместно за размерите на любимеца ви. Ако забележите, че гърбът му се изкривява при приложимост на колелото, евентуално е прекомерно малко за него.

Солидните пластмасови колела са за предпочитане пред решетъчните. В продължение на часове животинчето може да тича и да изгаря непотребните калории на тях.

Що се отнася до постелята, не купувайте дървени пилки и други материали, струпващи се на буци при намокряне. Етеричните масла от бор и кедър, съдържащи се в някои дървени постели, раздразват дихателната система на хамстерчетата. Най-предпочитаната постелка е накъсаната хартия и други хартиени разновидности.

Не забравяйте за пластмасовата поилка с вода и керамични купички за храна на хамстера. В купичките сипете храна за хамстери (съставена най-вече от гранули и семена) и прибавете малко лакомства. Часове гризане и здрави зъбки ще обезпечи стръкче на някоя овошка.

Хамстерите имат потребност от непрекъснато заличаване на зъбите, защото те порастват непрекъснато. Специфична характерност на хамстера е кътането на храна, по тази причина търсете добре за скрити късчета из клетката, защото загниват бързо, изключително в топло време.

Хамстерите сами поддържат козинката си и нямат потребност от помощ. Само дългокосместите породи хамстери евентуално ще се радват на ресане с мека четка.

Като нощни животни тези гризачи са дейни през тъмната част на денонощието. За успокоение в дома не събирайте хамстера с по-големи животни от него, защото за тях той може да съставлява плячка.

Вижте още препоръки за развъждане на хамстер и какъв брой дълго живеят хамстерите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР