Хамстерите са много популярни домашни любимци за деца и семейства.

...
Хамстерите са много популярни домашни любимци за деца и семейства.
Коментари Харесай

Как хамстерът ни да свикне с нас

Хамстерите са доста известни домашни любимци за деца и фамилии. Те се подреждат на челните места дружно с кучетата, котките, рибките, папагалите, декоративните зайчета, морските свинчета. Ще ги откриете във всеки зоомагазин, а цената им нормално е ниска.

Колкото и да ви наподобяват лесни за развъждане хамстерите, знайте, че не са.

Днес ще разберете повече за тези домашни любимци и най-много по какъв начин хамстерът ни да свикне с нас?

Първо би трябвало да се уверите, че имате всичко належащо за новия член на фамилията ви. Ето какво ще би трябвало да купите, още преди да вземете хамстера у дома:

- Клетка за хамстери/аквариум;

- Купичка за храна на хамстера;

- Шише или съд за вода /пият ли хамстерите вода? Да! /

- Играчки за хамстер;

- Къщичка/скривалище;

- Колело за хамстери;

- Дървени или хартиени стърготини;

- Храна и разнообразни ядки за хамстери.

 Хамстер

Чак откакто купите всичко това и настройките клетката.можете да отидете и да купите последното парче от пъзела - хамстерът. Това е значимо, в случай че желаете хамстерът да свикне бързо с вас и да се усеща добре в дома ви. В противоположен ще е уплашен и под напрежение.

Не карайте животинката да чака и се отправете у дома допустимо най-бързо. Оставете хамстера да излезе самичък от контейнера, в който сте го поставили и го оставете да се приспособява към новата конюнктура най-малко за 2 дни. През този интервал естествено може да му сменяте водата и храната. Но не го тормозете.

След като тези мъчителни 2-3 дни са минали, може да започнете да му давате зеленчуци за хамстери, плодове, ядка или наградка от ръката си и надлежно хамстерът да свикне с миризмата ви и ръката ви. Това може да продължи от седмица до месец, имайте самообладание!

Надявам се да съм ви помогнала с тази публикация и да съм ви научила на нещо! Когато имате такова животинче, не забравяйте да изберете и име за хамстер. Така връзката с вашия приятел ще е още по-вълнуваща.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР