Хамилтън Рикард беше една от големите звезди на Висшата лига

...
Хамилтън Рикард беше една от големите звезди на Висшата лига
Коментари Харесай

Бивша звезда на ЦСКА: Не се чувствах добре в България

Хамилтън Рикард беше една от огромните звезди на Висшата лига в края на 90-те и се трансформира в кумир за почитателите на Мидълзбро. Колумбийският нападател сензационно се озова в ЦСКА през 2001 година, само че не оправда упованията и след единствено един сезон си стегна багажа от " Българска войска ". Рикард изигра 9 мача и вкара 1 гол за " алените ", а кариерата му продължи да върви надолу след късия престой у нас.

" Най-щастлив се усещах в Англия, където всички се отнасяха отлично към мен. В Шанхай също ми хареса. Не ми беше удобно в Чили, Япония и България, само че се пробвах да се приспособявам към всички страни, в които играех ", показа в изявление за парагвайско издание Рикард.

Colombianos que han marcado en Premier League:

Faustino Asprilla
Hamilton Ricard
Juan Pablo Ángel
John Viáfara
Hugo Rodallega
Falcao García
Carlos Sánchez
Juan Zúñiga
José Izquierdo
Jefferson Lerma
Yerry Mina
Davinsón Sánchez
James Rodríguez
— Samuel Pardo (@SamuelPardoR17) За 20 години в професионалния футбол той записа близо 600 мача и вкара над 200 гола. Подобно на настоящата колумбийска звезда Хамес Родригес, и той откри головата си сметка в Англия във втория си мач. Халфът на Евертън обаче се нуждаеше за 135 минути на терена, за д осъществя дебютното си попадение в Премиър лийг, а Рикард го направи след единствено 75 минути.

В момента колумбиецът работи в Министерството на спорта в родината си, само че не стопира да се интересува от протичащото се в международния футбол. " По мое време нямаше обществени мрежи, в този момент всичко е друго. Днес има две огромни звезди, които преобладават в продължение на 15 години - Лионел Меси и Кристиано Роналдо ", разяснява Хамилтон Рикард.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР