Хакването на мобилни устройства е доходоносен бизнес за шпионските компании(снимка:

...
Коментари Харесай

Документи разкриват цената за хакване на Android и iOS


Хакването на мобилни устройства е рентабилен бизнес за шпионските компании
(снимка: CC0 Public Domain)

Наскоро в един от онлайн форумите се появи сканирана комерсиална оферта, оповестена от израелския разработчик на шпионски програмен продукт Intellexa. Компанията предлага цялостен набор от решения за експлойт на уязвимости от “нулев ден ”, предопределени да компрометират устройства с Android и iOS.

Разработката на шпионски програмен продукт е много рентабилен бизнес, който включва освен скандалната NSO Group с нейния Pegasus, само че и други компании, отбелязва Dark Reading в обява за компрометиращата оферта.

Според получените данни, предишния месец на незнаен покупател е препоръчано да заплати към 8 милиона евро за даване на „ пакетна ” услуга за отдалечени офанзиви на мобилни устройства, употребяващи уязвимости от нулев ден
още по темата
Съдейки по екранната фотография, договарянията са извършени на 14 юли. Публикуваната оферта демонстрира, че Intellexa е предложила пакета Nova Suite със програмен продукт за хакване на мобилни операционни системи, в това число Android 12 и iOS 15.4.1, на незнаен контрагент.

Intellexa даде обещание опция за хакване “с едно тракване ” благодарение на браузърна версия на програмен продукт за заразяване на мобилни устройства. Цената на договорката включва разбор на данни, достъп до магазин с спомагателен програмен продукт и поддръжка, както и едногодишна гаранция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР