Хакерска група е публикувала 500GB архив с лични данни на

...
Хакерска група е публикувала 500GB архив с лични данни на
Коментари Харесай

Хакери пуснаха данни на ученици, заради кибероткуп

Хакерска група е разгласила 500GB списък с персонални данни на възпитаници на Лос Анджелис, оповестява TechCrunch. Това е станало откакто локалната организация на учебните заведения е станала жертва на криптовирус, само че не е платила претенции откуп.

Групата Vice Society е поела отговорност за хакерската атака. Тя е станала при започване на септември т.г., като е бил даден период до 4-ти октомври да се заплати желаната сума.

Въпреки това хакерите са разгласили архива ден по-рано. В него има информация както за чиновниците на организацията, която включва номера на обществени осигуровки, банкови данни и други В архива има и здравна информация на възпитаници, в това число психични профили.

Vice Society разяснява, че американската Агенция за киберсигурност и отбрана на инфраструктурата, е " прахосала времето " на групата и е дала неверен съвет на организацията да не заплати. Самата организация споделя, че " парите би трябвало да се употребяват, с цел да се финансират учениците и образованието ", като мотив да не заплати претенции откуп, чиято сума не се оповестява.

Тя добавя, че заплащането на откупа не подсигурява, че данните ще бъдат върнати и с тях няма да бъде злоупотребено. В момента управляващите проучват данните, с цел да потвърдят тяхната легитимност. Засегнатите ще бъдат известени в допълнение.

Случилото се е ненапълно ненадейно. Повечето хакери заобикалят да нападат лечебни заведения и учебни заведения, още повече да разгласяват данни от тях. Някои хакерски групи даже подлагат на критика тези, които правят сходни офанзиви. Vice Society обаче не е измежду тях, като единствено през тази година има данни от компанията Emsisoft, че групата е атакувала най-малко 8 други учебни организации и университети през тази година.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР