Хакери успешно са следили дипломатическите комуникации на Европейския съюз в

...
Хакери успешно са следили дипломатическите комуникации на Европейския съюз в
Коментари Харесай

Дипломати от ЕС са хакнати от Китай, предупреждават експерти от САЩ

Хакери сполучливо са следили дипломатическите връзки на Европейския съюз в продължение на няколко години, оповестява The New York Times.

Прихванати са хиляди известия, в които дипломати разискват редица тематики от американския президент Тръмп до международната търговия. Пробивът е открит от кибер-охранителната компания Area1.

Европейските публични лица настояват, че информация, маркирана като поверителна или загадка, не е наранена от тригодишния хак.

Използваните от хакерите способи са сходни на тези, употребявани преди този момент от китайската войска. " След повече от 10 години опит в битката с китайските кибер-операции... няма подозрение, че тази акция е обвързвана с китайското държавно управление ", изяснява специалист.

Засегнатите връзки, известни като " дипломатически кабели ", разкриват известия, в които дипломати разказват срещата от юли сред Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин като " сполучлива (поне за Путин) ".

Друго известие дава детайлности за частна среща сред китайския президент Си Дзинпин и европейски публични представители, която се състоя по-рано тази година. Цитира се Дзинпин, който разяснява, че Китай " няма да се поддаде на тормоз " от Вашингтон " даже в случай че комерсиална война навреди на всички ".

Тези негови мнения са сходни на вчерашната му тирада в която той съобщи, че " никой не е в положение да диктува на китайския народ какво би трябвало или не би трябвало да се прави ".

Редица други институции, в това число Организация на обединените нации, също са наранени и са предизвестени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР