Хакери са атакували електронната системата за запазване на час за

...
Хакери са атакували електронната системата за запазване на час за
Коментари Харесай

И хакери налазиха електронната система за ваксиниране


Хакери са атакували електронната системата за опазване на час за имунизация. Пробив обаче няма. За това стана ясно през днешния ден от думите на здравния министър Костадин Ангелов. По-късно това потвървиха и от „ Информационно обслужване “. Увериха обаче, че уеб сайтът не е спирал да работи и данните на хората не са наранени.

Иначе ползата към онлайн записването е голям. За към 24 часа към този момент има записани близо 41 000 души за имунизация през системата. Именно поради огромния напор на моменти системата буксува, само че след втори или трети опит хората съумяват да вкарат персоналните си данни и да получат удостоверение, че поръчката им е записана.

Забяването става и поради инспекцията на информация. Данните за ЕГН, персонална карта и така нататък се сверяват с регистъра на ГРАО и при неточност не се позволява регистрация. Същевременно поради съображения за сигурност неверните полета не се оцветяват и това затруднява потребителите. При някои консуматори системата проработва след изчистване на кеш паметта.

Друго комплициране идва от обстоятелството, че sms-съобщенията и имейлите за удостоверение на регистрацията се бавят и потребителите би трябвало да ги изчакват, а да не бързат да вършат нова регистрация.

От " Информационно обслужване " споделиха за Медиапул, че в преобладаващата част от случаите проблемите са поради въвеждане на неверни данни: телефони, имена на латиница и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР