Хакери публикуваха безплатно база с телефонните номера и редица лични

...
Хакери публикуваха безплатно база с телефонните номера и редица лични
Коментари Харесай

Лични данни и телефони на повече от 533 млн. Facebook потребителя изтекоха в хакерски форум

Хакери разгласиха гратис база с телефонните номера и редица персонални данни на повече от 533 милиона консуматори на най-голямата обществена мрежа Фейсбук. Информацията разкри. От изданието преглеждат и проучват данните, само че не оповестяват къде тъкмо е оповестена базата, както и какъв брой хора към този момент са я свалили.

За сигналът първи е съобщил експертът по киберсигурност Алон Гал. Той разкрил изтеклите данни още през януари, когато консуматор в същия хакерски конгрес популяризира автоматизиран бот, който може да даде телефонни номера за стотици милиони консуматори на Фейсбук в подмяна на известно възнаграждение.
Сега обаче цялата база се предлага изцяло безплатно
Според експерти са наранени сметки от 106 разнообразни страни, като повече от 32 милиона от тях са консуматори от Съединени американски щати, 11 милиона от Англия и 6 милиона от Индия. В изтеклата информация се съдържат телефонни номера, къси имена във Фейсбук, цялостните имена на потребителите, местонахождение, дата да раждане, биографични данни, а в някои случаи и адреси на електронни пощи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР