Хакери могат да променят фатално настройките на устройстватаИзползването на некриптирани

...
Хакери могат да променят фатално настройките на устройстватаИзползването на некриптирани
Коментари Харесай

Апарати за сърце са опасно уязвими

Хакери могат да трансформират съдбовно настройките на устройствата

Използването на некриптирани връзки в медицината крие риск за пациентите (източник: CC0 Public Domain)

Водещ производител на здравно съоръжение призна, че доста от неговите апарати за попречване на сърдечна аритмия могат да бъдат хакнати и са евентуално рискови за живота на пациентите, излиза наяве от обява на американска държавна организация.

Оказва се, че приборите на Medtronic употребяват некриптиран безжичен протокол за връзка, който евентуално дава опция на хакери да трансформират настройките на устройството, създавайки смъртна заплаха за пациента. В листата на необезопасените апарати попадат 20 устройства на компанията.

Експертите правят оценка степента на заплаха на 9,3 бала от 10 вероятни, където 1 е минималната заплаха. За осъществяване на щурм са задоволително обикновени знания, твърди отчетът на CISA – организация към министерството на вътрешната сигурност.
още по тематиката
Medtronic, от своя страна, удостовери публично съществуването на накърнимост, само че в същото време успокои пациентите с нейни устройства, че могат да продължат да ги употребяват, защото значимостта им за живота надвишава риска.

Компанията увери, че няма данни за сполучливо експлоатиране на уязвимостта и, че към този момент се работи по нейното премахване. Използваният безжичен протокол под името Conexus дава отговор за предаването на данни сред апаратите, мониторите за наблюдаване и лекарите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР