Хакери атакуват хора, които са длъжници към фирми за бързи

...
Хакери атакуват хора, които са длъжници към фирми за бързи
Коментари Харесай

Хакери атакуват длъжници на фирми за бързи кредити

Хакери нападат хора, които са длъжници към компании за бързи заеми.

Такива сигнали са почнали да се получават в ГДБОП още от средата на март, оповестиха от силовото ведомство, представени от в. Монитор. Мошениците намирали адресите на клиенти на компаниите и от тяхно име изпращали писма по мейла с текст „ Искова молба “. В нея било посочено, че притежателят на пощата дължи пари и му се дава период в границите на пет работни дни да се издължи, другояче за всеки ден ще му се натрупат по 3,5 % наказателна рента.

„ Уведомяваме ви, че по контракт №23889 вие дължите сумата от 2879,00 лева Съгласно изискванията на контракта, в сходство с параграф 3.0, в границите на 5 работни дни от датата на даване на услугите би трябвало да бъде направено заплащане в цялостен размер.

В сходство с точка 3.2 от сегашния контракт следва глоба в размер на 3,5% от цената на предоставените услугите за всеки отложен ден. Към днешна дата заплащане от вас не е постъпило. Въз основа на изложеното нагоре ние ви призоваваме до пет дни да изплатите напълно задължението си в цялостен размер. В случай на цялостен или непълен отвод от угаждане на нашите законови искания, ще бъдем принудени да депозираме искова молба до способния съд “, се споделя в мейла.

Съобщенията са подписани от жена на име Димитринка Дионова. Фигурира името и на мъж – Георги Иванов, който даже е титулуван като шеф отдел „ Вземания “. Имало хора, които се хващали на измамата и превеждали пари по сметката на мошениците, вместо да си погасят действителните отговорности. Едва откакто от компанията на кредитора ги потърсели, те разбирали, че са излъгани.

От ГДБОП поучават хората доста деликатно да ревизират сметките, по които пращат пари, както и на кого тъкмо ги превеждат. Друга заплаха, която се криела в тези спам известия, била и вирус, който се съдържал в писмото. При отварянето му компютърната система се заразявала. Така злонамереният програмен продукт започвал да краде персонални данни и пароли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР