Хакер успя да накара принтерите за касови бележки да печатат

...
Хакер успя да накара принтерите за касови бележки да печатат
Коментари Харесай


Хакер успя да накара принтерите за касови


Хакер съумя да накара принтерите за касови бележки да печатат послания против работата
(снимка: CC0 Public Domain)

Хакери са атакували принтерите за печатане на касови бележки на редица бизнеси по света, вмъквайки в бележките гневни известия на тематика работа и претовареност, оповестиха софтуерни издания.

„ Плащат ли ви задоволително? ”, гласи едно известие, вмъкнато в касова записка, споделя. „ Как може McDonald’s в Дания да заплаща на личния състав си $22 на час и все пак да съумява да продава Биг Мак за по-малко, в сравнение с в Америка? ”, се споделя в друга касова записка.

Много фотоси на касови бележки от хакнатите принтери бяха оповестени в, Twitter и обществените мрежи. Съобщенията са разнообразни, само че множеството насочват читателите към таг „ antiwork ”.

Някои консуматори допускат, че новините за касовите бележки може да са смешка. Но компания за киберсигурност твърди, че казусът е напълно действителен. „ Някой… изпраща необработени TCP данни непосредствено към принтерни услуги в интернет ”, споделя създателят на GreyNoise Андрю Морис пред Vice.

Това е едно от посланията, отпечатани на хакнатите принтери за касови бележки
(снимка: Reddit)

„ Като цяло става дума за всяко настрана устройство, което има отворен порт TCP 9100 и отпечатва авансово написан документ, препращайки към r/antiwork с разнообразни известия за правата на служащите или против капитализма ”, разяснява експертът.

Организаторите на офанзивата са употребявали 25 обособени сървъра, тъй че блокирането на един IP адрес няма елементарно да спре офанзивите. Според специалиста по киберсигурност, създателят на офанзивата добре знае какво прави и е „ техническо лице ”, а на прицел са „ всички принтери, които са погрешно конфигурирани ” и имат интернет съгласуваност.

Благодарение на комбинацията от двата фактора хакерът е съумял да отпечата посланията си сполучливо на доста места по света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР