Хакер или група йли хакери с псевдоним X~zakaria проникнаха в

...
Хакер или група йли хакери с псевдоним X~zakaria проникнаха в
Коментари Харесай

Хакнаха сайта на министерството на енергетиката на Украйна и искат откуп 0,1 BTC

Хакер или група йли хакери с псевдоним X~zakaria проникнаха в формалния уеб-сайт на министерството на енергетиката на Украйна.
Злоумишленикът желае откуп в размер на 0,1 биткойна . Директно в хакнатата страница се споделя, че съвсем всички файлове с разширения php,.css и.js са криптирани от рансъмуера. Дори се предлага да не се губи време за декриптиране. Това е невероятно да се направи за оставащото време. Исканият откуп е в размер на 0,1 BTC или към $925 по днешния курс. Искането е напълно обикновено: „Ако през идващите няколко часа не ми бъдат заплатени 0,1 биткойна, файловете ще бъдат изтрити„.

X~zakaria предлага един напълно неусетен метод за връщането на всички данни. Просто би трябвало да се заплати откупа през отпуснатото за тази интервенция време. В момента броячът в уеб страницата демонстрира малко повече от шест часа до настъпването на момента Х.

Хакерът желае заплащането да стане само в биткойни. Няма да се одобряват пари посредством PayPal и другите аналогични платежни системи. Засега удареното министерство не дава мнения и не е известно, дали има приключване или потърпевши потребителски данни.

Днес курсът на биткойна достигна $9300 за 1 BTC.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР