Хабиб Нурмагомедов може и да приключи със състезателната си кариера

...
Хабиб Нурмагомедов може и да приключи със състезателната си кариера
Коментари Харесай

Хабиб Нурмагомедов иска да вкара ММА в олимпийската програма

Хабиб Нурмагомедов може и да завърши със спортната си кариера на ММА войник, само че няма желание да се отделя от спорта. Дегестанецът, който в 29 мача не позна усета на загубата в осмоъгълника, има проект, с който ММА да стане олимпийски спорт.

Според него задачата му има късмет за триумф за Игрите в Лос Анджелис през 2028 година

Снимка: Getty Images

" Включването на ММА в олимпийските игри е главната ми задача през идващите две години ", сподели Хабиб на конференция в Узбекистан.

" Вече работим в тази тенденция. Ще имам срещи, в това число и с президента на Международния олимпийски комитет (МОК). Ако не за Париж 2024, то за Лос Анджелис имаме страховит късмет за промотиране на ММА ", добави Нурмагомедов.

Той знае, че ще бъде мъчно да убеди уредниците, само че остава оптимист: " Те не желаят там да има доста кръв. Но що се отнася до известност, спонсорство и ефирен интерес, то в случай че ММА влезе в програмата, по интерес ще бъде наедно с футбола и атлетиката ", убеден е Нурмагомедов.

Снимка: Reuters

Минута, откакто ръката му беше вдигната победоносно във въздуха след триумфа против Джъстин Гейджи предишния месец, Хабиб разгласи, че това е бил последният му мач. Той разкри, че е дал заричане на майка си да не влиза в осмоъгълника без поддръжката на своя татко - Абдулманап.

Нурмагомедов-старши умря през юли 2020 година, откакто получи затруднения след заразяване с ковид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР