Х иляди учени от цял свят призовават отново за спешни

...
Х иляди учени от цял свят призовават отново за спешни
Коментари Харесай

Учени: Без спешна промяна животът на Земята е в опасност

Х иляди учени от целия свят приканват още веднъж за незабавни ограничения против климатичните промени в публикация, оповестена в изданието "БайоСайънс ", съобщи ДПА.

Преди две години повече от 10 000 учени от 150 страни взаимно оповестиха световна изключителна климатична обстановка , а в този момент я повтарят и приканват за незабавни дейности.

A warmer atmosphere holds more moisture. Every fraction of a degree of global heating raises the likelihood of more extreme floods and fires. It is time to act - with more ambitious national climate action plans, and with concrete decisions taken at
— UN Climate Change (@UNFCCC)
Предприемането на промени е извънредно незабавно и неотложно, с цел да се резервира животът на Земята , безапелационни са учените.

Първоначално 11 000 специалисти насочат апела, като към тях се причисляват още 2800.

След оповестяването на изключителната климатична обстановка през 2019 година, голям брой събития като наводнения, горски пожари и горещи талази ясно демонстрираха какви са следствията, в случай че се продължава по този метод, се споделя в публикацията.

If we are to slow climate change and save the planet, we must—and we can—bring the combustion age to a swift end, Bill McKibben writes.
— The New Yorker (@NewYorker)
Например 2020 година беше втората най-топла година откогато се регистрират върхове, а този април концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата на Земята беше по-висока от началото на измерванията.

Наред с другите неща, откривателите приканват за установяване на обозрим период за прекратяването на потреблението на изкопаеми горива и за по-добра отбрана на биоразнообразието.

We are saddened to see the city of London suffering from severe floods.

We must act NOW to fight climate change and make our cities resilient to these extreme weather events. We Greens are ready to address the climate crisis and bring in solutions for a fairer, greener future.
— European Greens (@europeangreens)
" Екстремните климатични събития и образци, на които ставаме очевидци в последните няколко години - да не загатваме последните няколко седмици - акцентират изострената неотложност, с която би трябвало да се заемем с климатичната рецесия ", споделя Филип Дъфи, който е изпълнителен шеф на Центъра за проучване на климата "Удуел " в американския щат Масачузетс.

Вижте още:

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник: По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Майка на плажа: - Ваньо! Не влизай в дълбокото да не те хване някой спазъм! Друга майка наоколо: - Мишо, не влизай на дълбокото, маме!… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЗа да доминираш европейския C-SUV сегмент, би трябвало да притежаваш качества, които клиентите да припознават като по-добрите измежду голямото голям брой съперника в сегмента. Очевидно Tiguan има всичко това, защото от години е водач. Тестваме обновената му версия, с цел да се убедим персонално.Социалната мрежа би трябвало да стане " метавселенска компания " За на следващия ден в по-голямата част от България е разгласен оранжев код за рискови горещиниОрганизаторите на митинга ще проведат по-късно довечера шествиеЗаговори се даже за съответни имена в възможния предстоящ кабинетСпоред първите фотоси, направени от подводен робот, корабът е бил претрупан с амфори с виноПостигането на консенсус е отговорност на самите политически силиКоментари с поздравления заляха певецаDisney и Netflix към този момент имат основателни аргументи да снимат сюжетите си на омайните кътчета на ЧерномориетоЕдинственият метод да се предпазите от заразяване с COVID-19 и тежко протичане на заболяването, е да се ваксиниратеНова оценка на обстановката ще бъде направена в средата на августГледайте новите престъпни загадки на чаровния следовател и висококвалифицирания полицейски екипДо края на годината Европейската комисия ще сформира лист от най-малко 10 вероятни лекувания на COVID-19Каква е повода Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР