Губернаторът на Юта Спенсър Кокс подписа в четвъртък два закона,

...
Губернаторът на Юта Спенсър Кокс подписа в четвъртък два закона,
Коментари Харесай

Щатът Юта налага ограничения върху използването на социалните мрежи от деца и юноши

Губернаторът на Юта Спенсър Кокс подписа в четвъртък два закона, ограничаващи потреблението на обществени медии от деца и младежи без единодушието на родителите. Това заяви той на страницата си в Twitter.

" Повече не желаеме обществените медии да продължат да вредят на психологичното здраве на нашите младежи. Днес одобрихме два основни закона, ориентирани към битка с фирмите за обществени медии ", написа Кокс.

Новото законодателство изисква фирмите, които имат обществени мрежи, да ревизират възрастта на гражданин на щата, който има намерение да сътвори акаунт. Потребителите под 18-годишна възраст ще изискват единодушието на родители, с цел да употребяват платформите, на които би трябвало да бъде възложен цялостен достъп до акаунта на детето. Освен това притежателите на обществените медии са длъжни да наложат „ комендантски час “ от 22:30 до 06:30 сутринта.

На фирмите ще бъде неразрешено да събират персонални данни от деца и да започват рекламни акции, ориентирани към малолетни. Потребителски сметки на възраст под 18 години би трябвало да бъдат отстранени от всички резултати от търсенето. Възможността за изпращане на персонални известия до дете от сметки, които не са в неговия лист с „ другари “, би трябвало да бъде лимитирана.

Социалните мрежи, които употребяват логаритми, които " провокират взаимозависимост " у малолетни, ще бъдат задължени да заплащат огромни санкции. Размерът на санкцията за потребление на „ пристрастяващи дизайнерски детайли “ ще бъде 250 000 $, както и 2500 $ за всяко дете, изложено на сходни логаритми. Родителите ще имат право непосредствено да съдят компании за обществени медии за финансови, психически или прочувствени вреди.

Новите закони ще влязат в действие на 1 март 2024 година Очаква се фирмите, които са обект на обновеното законодателство, да подхващат правни дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР