Губернаторът на японската префектура Осака Хирофуми Йошимура и кметът на

...
Губернаторът на японската префектура Осака Хирофуми Йошимура и кметът на
Коментари Харесай

Японска префектура не иска преминаването на Олимпийския огън

Губернаторът на японската префектура Осака Хирофуми Йошимура и кметът на град Осака Ичиро Мацуи желаеха щафетата с олимпийския огън, която минава през района, да бъде анулирана, съобщи организация Фокус.
Причината е обвързвана с увеличаващия се брой на новозаразени с в западната част на страната.
Властите в префектурите Осака, Хього и Мияги постановиха по-строги ограничаващи ограничения поради инфекцията, които ще бъдат в действие от 5 април до 5 май.
" Видях, че при прекосяването на олимпийския огън през други места в Япония голям брой хора се струпват на едно място. Смятам, че по-правилното в актуалната обстановка е да отменим щафетата ", разяснява Мацуи, който беше подсилен от Йошимура.
 Коронавирус: по какъв начин Португалия победи английския вариант Коронавирус: по какъв начин Португалия победи английския вариант
В Португалия броят на новозаразените спадна, само че надлежно е намаляла и готовността на популацията да съблюдава разпоредбите. Да вземем наприм...
От Организационния комитет на Игрите в Токио разясниха, че такова решение към момента не е взето.
Олимпийският огън потегли на 25 март от Фукушима. Организаторите приканиха за съблюдаване на физическа отдалеченост, носене на защитни маски и отбягване на скупчването и събирането на доста хора по пътя на факела.
Щафетата, в която бяха включени към 10 хиляди души, ще приключи на 23 юли в Токио, когато би трябвало да бъде открит публично най-големият състезателен конгрес на планетата.
Както е известно, Игрите бяха пренасрочени с година поради пандемията от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР