Губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи в неделя

...
Губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи в неделя
Коментари Харесай

Украйна обстрелва Белгородска област

Губернаторът на съветската Белгородска област Вячеслав Гладков заяви в неделя за обстрела от украинска страна на село Муром в градския регион Шебекински.

" Няма потърпевши. С дрон е нападнат зърнохранилище на селскостопанско дружество . Счупен е покривът. Служителите на предприятието са изведени на безвредно разстояние ", написа Гладков в канала си в Telegram.

Той добавя, че е развален електропроводът в селото.

" Аварийни екипи и оперативни служби са на място, с цел да унищожават допустимо най-бързо следствията от обстрела ", сподели регионалният шеф.

От 24 февруари 2022 година граничещите с Украйна територии на Белгородска област неведнъж са подлагани на обстрел от украинска страна. Има жертви и опустошения. В тази връзка от 11 април в района е сложена " жълта " (висока) степен на терористична опасност. Бедствено състояние е въведено в 15 обитаеми места.
 Учебната година в Белгородска област завършва предварително
Учебната година в Белгородска област завършва предварително

Решение на съветските управляващи

По-рано в неделя стана ясно, че образователната година за учебните заведения в граничните региони на Белгородска област ще завърши предварително. 

" Беше взето в допълнение решение, че ще прекратим образователната година във всички седем погранични общини, в това число в Белгородски, Яковлевски и Новосколски градски окръг ", написа той в " Телеграм ".

Гладков добави, че в Грайворон и Шебекино ще стартира в допълнение събиране на заявки за ваканции за възстановяване здравето на децата отвън района.

Всички празнични събития са неразрешени в институциите в 15-километровия граничен район.
 Атаки с дронове и пожар на газопровод в Белгородска област
Атаки с дронове и пожар на газопровод в Белгородска област

За разнородни вреди оповестява Вячеслав Гладков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР