Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл подписа законопроект, който поставя

...
Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл подписа законопроект, който поставя
Коментари Харесай

Ню Йорк с цел всички нови леки автомобили да са с нулеви емисии до 2035 г.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл подписа законопроект, който слага като цел всички нови леки коли и дребни товарни транспортни средства да бъдат с нулеви излъчвания до 2035 година, съобщи Ройтерс.

Законопроектът планува същата цел и за среднотоварните и тежкотоварните транспортни средства, като при тях срокът е до 2045 година

Правителството на Съединени американски щати се стреми да насърчи продажбите на електрически транспортни средства, с цел да понижи потреблението на изкопаеми горива и да помогне за реализиране на световните цели за закъснение на изменението на климата, породени от индивида.

През август президентът Джо Байдън направи значима крачка към задачата за понижаване на излъчванията на парникови газове с издаването на изпълнителна заповед, която им за цел да подсигурява, че половината от всички нови транспортни средства, продадени през 2030 година,  ще бъдат електрическа. Целта бе подкрепена и от най -големите американски производители на коли.

Байдън обаче неведнъж отхвърля да утвърди оферти за последователно преустановяване на продажбата на всички нови транспортни средства с мотори с вътрешно горене до 2035 година, макар натиска от страна на някои демократи в Конгреса.

Πpeз минaлaтa гoдинa гyбepнaтopът нa Kaлифopния Гавин Нюсън пoдпиca изпълнителна заповед, c ĸoятo дa ce зaбpaни пpoдaжбaтa нa лeĸи aвтoмoбили с безнинови мотори до 2035 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР