Губернаторът Андрю Куомо заяви, че 70% от пълнолетните в Ню

...
Губернаторът Андрю Куомо заяви, че 70% от пълнолетните в Ню
Коментари Харесай

Ню Йорк празнува 70% ваксинирани граждани и облекчаване на мерките

Губернаторът Андрю Куомо съобщи, че 70% от пълнолетните в Ню Йорк са получили най-малко една доза ковид ваксина , предел, съгласно който щатът ще чества, като облекчи доста от останалите правила за обществено разграничаване и го означи с фойерверки, оповестява АП.

" Какво значи 70%? Това значи, че към този момент можем да се върнем към живота подобен, какъвто го познаваме ", сподели Куомо пред Световния търговски център в Манхатън.

" В мощ е неотложно, щатът подвига рестриктивните мерки ", които изискват доста типове предприятия да следват протоколи за разчистване или да мерят температурата на хората или да ги ревизират за последните признаци на COVID-19.

Киносалоните към този момент няма да би трябвало да оставят празни места. Ресторантите към този момент няма да бъдат принуждавани да организират празненства на разстояние минимум 2 метра . Магазините няма да би трябвало да лимитират броя клиенти, които одобряват.

Някои правила ще останат: към този момент жителите на Ню Йорк ще продължат да носят маски в учебни заведения, подлези, огромни спортни арени, приюти за бездомни, лечебни заведения, старешки домове, затвори .

Неваксинираните поданици на Ню Йорк към момента ще бъдат с маски, до момента в който са на закрито на публични места .

Куомо съобщи, че вечерта ще има фойерверки , с цел да отпразнуват и почетат главните служащи. Ню Йорк доближи 69,5% от имунизирани пълнолетни в събота, и 69,9% в понеделник.

Но Куомо сподели, че Ню Йорк ще запомни вторник, 15 юни - рождена дата и на починалия му татко, някогашния губернатор Марио Куомо - като датата, когато Ню Йорк " още веднъж се издигна ".

Досега към 50 % от жителите на Ню Йорк от всички възрасти са изцяло имунизирани , съгласно федералните данни.

Д-р Анна Берштейн, професор по опазване на здравето на популацията в Медицинския факултет на Университета в Ню Йорк Гросман, съобщи, че нарастването на по-заразните разновидности може да значи, че до 85% от популацията ще би трябвало да бъдат имунизирани за стаден имунитет .

Тя прикани обществото да продължи да заобикаля препълнени, неприятно проветриви вътрешни пространства в по-малко имунизирани общности.

От 1 януари към 1,1 милиона души са дали позитивни проби за ковид в Ню Йорк , съгласно щатските данни, само че новите инфекции са намалели внезапно тази пролет.

През последните 7 дни Ню Йорк е приблизително с към 430 нови случая на ковид дневно , най-ниското записано равнище от началото на пандемията. По-малко от 620 пациенти са приети в болница в щата, най-ниското равнище от края на август.

Темпът на имунизации се забави доста. Степента на имунизация изостава в някои общественост и, в това число в някои селски окръзи и елементи на Ню Йорк. Чернокожите поданици на Ню Йорк също имат доста по-ниски равнища на имунизация в щата, в сравнение с множеството други демографски групи.

Здравните чиновници оповестиха, че близо 900 души са получили ваксини с изминал период на място за имунизация на Таймс Скуеър по-рано този месец. 899-те души , които са получили дози от имунизацията Pfizer в някогашната постройка на NFL Experience на Таймс Скуеър сред 5 юни и 10 юни , би трябвало да насрочат нова имунизация с Pfizer допустимо най-скоро , обявиха здравните управляващи на Ню Йорк.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР