Губернатор Браун подписа новия закон броени дни преди Световната среща

...
Губернатор Браун подписа новия закон броени дни преди Световната среща
Коментари Харесай

Калифорния ще използва само чиста енергия от 2045 г.

Губернатор Браун подписа новия закон броени дни преди Световната среща на върха за битката с климатичните промени да стартира в Сан Франциско

Още по тематиката
Американската организация за отбрана на околната среда в отбрана на умиращите тецове

Регулаторът размени екологична политика на Обама с отстъпки към остарели централи
25 авг 2018
Колко и за какво заплаща Европа за зелена сила

През 2017 година страните, членки на Европейски Съюз, са субсидирали възобновимата сила с над 64 милиарда евро
3 авг 2018
Мануел Пулгар-Видал: Когато приказваме за климат, приказваме за работни места и сигурност

Глобалният шеф на направление " Климат и Енергия " към WWF International пред " Капитал "
1 май 2018 Калифорния одобри закон, съгласно който доставките на електрическа енергия в щата ще се образуват напълно от чисти източници до 2045 година Губернаторът Джери Браун подписа новия закон дни преди международната среща на върха за битка с климатичните промени да се организира в Сан Франциско. Зелени деятели приветстваха новата политика, само че доставчиците на електричество показаха песимизъм по отношение на заложените цели. Браун оспорва редица централни политики, идващи от Вашингтон, и е в спор с администрацията на президента Доналд Тръмп по ред тематики от сила до цивилен права.

Амбициозни цели

Губернаторът на Калифорния Джери Браун ратифицира нов закон, с който щатът Калифорния ще премине на напълно зелени източници на сила до 2045 година Законът задължава доставчиците на електрическа енергия да преструктурират енергийните си портфолиа към възобновими източници и нулеви въглеродни излъчвания. Производителите на сила са задължени да образуват 60% от енергийната си база от чисти източници до 2030 година До 2045 година делът към този момент би трябвало да е 100%. При подписването Браун разгласи, че Калифорния ще продължи да следва духа на Парижкото климатично съглашение.

Губернаторът Браун подписа новия закон броени дни преди международната среща на върха за битката с климатичните промени да стартира в Сан Франциско. На срещата ще участват политици и деятели от целия свят, представители на огромни корпорации от голям брой браншове, както и известни персони.

Каква е цената

Докато зелени деятели в Калифорния и цяла Америка приветстваха измененията, най-големите снабдители на сила в Калифорния показаха подозрения и възмущение по отношение на новия закон. Говорители на компанията Pacific Gas and Electric оповестиха, че новото условие за напълно зелена сила е нерентабилно и не дава отговор на положението и опциите на енергийната среда сега. Законът внезапно би вдигнал цената на електрическата енергия за потребителите, което би го трансформирало в неустойчива стъпка.

Съпротива на федерално равнище

Миналата година президентът Тръмп разгласи, че ще изкара Съединени американски щати от Парижкото климатично съглашение от 2015 година Калифорнийските управляващи са едни от най-големите съперници на този ход и водят редица каузи, с които оспорват новите климатични политики на администрацията на Тръмп. Други щати също са декларирали, че макар промяната на централната политика във Вашингтон ще продължат да следват задачите на Парижкото съглашение.

Един от страничните резултати на непопулярността на Тръмп е нарасналата интензивност на щатско равнище и опълчването против централните наставления от Вашингтон. Калифорния е към този момент вторият американски щат след Хавай, който приема със закон цели за напълно зелена сила до 2045 година в несъгласие с климатичната тактика на Вашингтон. Калифорния е щатът с най-голямата стопанска система в Съединени американски щати и в случай че беше суверенна страна, би бил петата най-голяма стопанска система в света.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР