Групите на Европейската народна партия (ЕНП), на социалистите и демократите

...
Групите на Европейската народна партия (ЕНП), на социалистите и демократите
Коментари Харесай

Големите групи в ЕП поздравяват Байдън за избирането му за следващ президент на САЩ

Групите на Европейската национална партия (ЕНП), на социалистите и демократите (СД) и "Обнови Европа " в Европейския парламент са първите, които поздравяват Джо Байдън за избирането му за идващия президент на Съединени американски щати.

Изборите бяха напрегнати, ЕНП поздравява Байдън и удостоверява поддръжката си за мощна връзка сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, учредена на основните демократични полезности, се показва в пост в Туитър. Ще продължим да работим дружно за кротичък международен ред, добавя парламентарната група.

СД горещо поздравяват Байдън, приканват президента Доналд Тръмп да признае проваляне и да почете гласа на народа. Те дефинират успеха на Байдън като историческа и декларират, че с това Европа печели мощен съдружник.

Изходът от изборите е празник за устойчивостта на демокрацията, показват от "Обнови Европа ". Изборът на Байдън е връщане към разсъдъка, прибавят либералите.

Председателят на ЕНП Доналд Туск написа, че загубата на Тръмп може да се окаже началото на края на тържеството на крайнодесния популизъм също и в Европа. Благодаря ти, Джо, обръща се той към новоизбрания президент на Съединени американски щати.

Trump’s defeat can be the beginning of the end of the triumph of far-right populisms also in Europe. Thank you, Joe.
— Donald Tusk (@donaldtuskEPP)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР