Групите на ДПС и Обединени патриоти в парламента се възползваха

...
Групите на ДПС и Обединени патриоти в парламента се възползваха
Коментари Харесай


Групите на ДПС и Обединени патриоти в парламента се възползваха от привидно спокойния ден в На

Групите на Движение за права и свободи и " Обединени патриоти " в Народното събрание се възползваха от видимо спокойния ден в Народното събрание и си размениха в коридорите по няколко обвинителни реплики. Движение за права и свободи похвали премиера Борисов за геополитическите му умения и триумфи, само че пък нахокаха патриотите, че поддържат антисемитски прояви и че провеждат Луковмарш. Отговор не закъсня - минути след изказването на Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация упрекна Движението, че " още веднъж лъже ".

" Крайните националисти минират неимоверните старания на Бойко Борисов за решаването на казуса сред Европейски Съюз и Турция, сподели пред публицисти в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов.

Първото недоволство на Движение за права и свободи беше във връзка несвършената, съгласно тях, работа на зам.-въшния министър Георг Георгиев, който е от ГЕРБ.

„ Преди към 7-8 месеца в Европейска комисия по недискриминация и назадничавост в Европа имаше една позиция по отношение на антисемитизма, ксенофобията и езика омразата. Изискваше се и държавните управления членки на Европейски Съюз да приведат законодателствата си в тази рамка. Какво направи България? България в тази посока направи едно позитивно деяние и назначи координатор зам.-министър Георг Георгиев, който е и юношески ръководител на ГЕРБ против антисемитизма, само че в тази посока след неговото назначение не сме чули позиция на външния и вътрешния министър, който връща три мои въпроса, свързани с антисемитски дейности, както и позицията на премиера “, разяснява Ибрямов.

Той обаче не счита, че за това са отговорни ГЕРБ, тъй като външният министър Екатерина Захариева е изразила своето страдание против погрома на еврейските гробища пред еврейския дипломат.

„ Видяхме ясната позиция на Цветан Цветанов като ръководител на парламентарната група в Съединени американски щати честванията на холокоста. Тук си задаваме огромния въпрос къде е главната причина. Тя е до ГЕРБ – присъединяване на крайните националисти във властта, техният участник и съдружен сътрудник. Младежко Вътрешна македонска революционна организация е съорганизатор на така наречен луков марш, подкрепян от Красимир Каракачанов. Валери Симеонов, вицепремиерът, вместо да заглушава шума по „ Слънчев бряг “, не видя с очите си разпространяването на фашистки значки, запалки и други с облика на Хитлер, а Волен Сидеров е първият и единственият българин, който написа и издаде в България антисемитска книга „ Бумерангът на злото “, добави депутатът от Движение за права и свободи и акцентира, че по тази причина те не виждат дейности в тази посока от страна на българското държавно управление, тъй като ръцете на зам.-министъра Георг Георгиев са завързани.

„ Той не взема решение, а те другите вземат решение. Отправяме молба – виждаме, че крайните националисти с изключение на антисемитски дейности и ксенофобски изказвания, предявяват и териториални искания към наши съседи като Македония и Гърция с техни участия и изяви по малкия екран. Г-н Бойко Борисов поставя неимоверни старания за намирането на разговор сред тези страни. Подкрепяме неговите дейности за намирането на верния път за решаването на казуса сред Европейски Съюз и Турция, само че в това време виждаме по какъв начин дейностите на националистите погазват законите и отхвърлят, през вчерашния ден станахте очевидци, Закона за българското поданство. Подкрепяме дейностите на Бойко Борисов, само че се притеснявам, че те ще се увенчаят с крах, тъй като са минирани от националистите, които вземат участие във властта “, сподели още Джейхан Ибрямов.

Колегата му Хайри Садъков допълните, че вършат нужното, с цел да поддържат и подкрепят синхрона в думи и дейности на ръководещото болшинство и на изпълнителната власт.

„ Много постоянно виждаме по какъв начин се разминават. Само след няколко дни следва луков марш. Той е националсоциалистическа акция, която от години продължава. Виждаме пробуждане в страната на институции, загатвам кмета на Столична община, има ред дейности, които се пробват да лимитират това. Виждаме Комисията по дискриминация с ясна позиция, само че откровено се надявам, има заложен въпрос към вътрешния министър, по адрес на това мероприятие, да ми бъде отговорено и Движение за права и свободи да получи явен сигнал имаме ли ясна позиция по тези въпроси за дейностите на крайните националисти или не “, изясни Садъков. Той акцентира, че мощно се надява тези по-слаби дейности да не са подбудени от присъединяване на националисти в изпълнителната власт. „ Дано да не е по този начин, ще забележим “, сподели още Хайри Садъков.

Отговорът от " Обединени патриоти " пристигна от Юли Ангелов:

" За следващ път от Вътрешна македонска революционна организация заявяваме – нямаме нищо общо с организирането на шествия, които са ориентирани към расова ненавист, антисемитизъм и ред сходни неща. Движение за права и свободи могат да си приказват каквото си желаят, само че това не дава отговор на истината. "

Единствената партия, който насажда към този момент съвсем 3 десетилетия ненавист в България, това е Движение за права и свободи ”, уточни Ангелов.

По думите му Вътрешна македонска революционна организация даже е взела участие директно в спасяването на българските евреи по време на Втората международна война.

„ За разлика от тези, които през днешния ден настояват, че са пазители на правата и свободите на хората, нашата организация има историческа памет и ние знам защо става въпрос. Тези спекулации, че Вътрешна македонска революционна организация има нещо общо с антисемитски шествия или шествия на омразата, просто са небивалица и неистина ”, разяснява Ангелов.

„ Движение за права и свободи прекалява със своите неистини и спекулации ”, добави още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР