Групите на Демократична България“ и Продължаваме промяната“ отново напуснаха залата.

...
Групите на Демократична България“ и Продължаваме промяната“ отново напуснаха залата.
Коментари Харесай

Хората на Киро и ДеБъ се събраха в стола и обявиха стачка: Повече няма да работят днес

Групите на „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ още веднъж напуснаха залата. Този път по време на дебата за сканиращите машини за хартиения избор, след което се събраха в… стола на Народното събрание.

Моите сътрудници не са в зала, тъй като не са съгласни с това при гласоподаване да разбираме, че има консенсус за пазаруване на нов тип машини, изясни Божидар Божанов от Демократична България.

Според него има още доста незнайни към новите устройства.

Маркирането на тези бюлетини – дали ще остане като в този момент с Х и В, по какъв начин ще се сканират, приемането и връщането на бюлетините, дали в действителност тези машини ще бъдат комфортни или ще плашат още повече хора, изреди депутатът от Демократична България.

В последна сметка ще стигнем отново до дебата за кода и софтуера, тъй като и тези машини ще бъдат с код. Предвид, че тези машини са разнообразни, може би и текстовете би трябвало да бъдат разнообразни, сподели още той.

Божанов обърна внимание и на обстоятелството, че няма избран временен интервал.

Нека да не се случва по този начин, че ние на второ четене да разбираме, че има подобен консенсус, прикани той.

Дебатът и техническата спецификация за 100% машинно преброяване би трябвало да се случат след приемане на текстовете, които въобще го вкарват, съгласи се шефката на групата на ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР