Групата за бързо реагиране към Регионалната инспекция по опазване на

...
Групата за бързо реагиране към Регионалната инспекция по опазване на
Коментари Харесай

Първи нападения от мечки за годината в Смолянско

Групата за бързо реагиране към Регионалната ревизия по запазване на околната среда в Смолян ревизира първите  за годината сигнали за вреди от в землището на девинското село Триград и смолянското Чокманово. 
При оглед  в околност „ Краево “, землище на Триград, са открити две овце и една крава. По-късно денем е тестван сигнал в село Чокманово, където е открито нахлуване над едно конче. И при двете установени вреди, наоколо до местата на нахлуване са открити  следи от предпазения тип.
 WWF с акция за запазване на мечките в България WWF с акция за запазване на мечките в България
Природозащитната организация WWF стартира дарителска акция, отдадена на кафявите мечки в България. Проучване на Министерството на ок...
В понеделник е записана още една вреда, при която в околност „ Мангърова барчина “, землище на доспатското село Змейца, собственичката на стадо от 42 овце установи неналичието на две от тях.  
За записаните вреди Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян ще изготви предложение за обезщетение на притежателите.
През този интервал на годината, нападенията на мечки над се дължат на неналичието на хранителна база и загуба на тегло на екземплярите през зимата.
За недопускане на набези от мечки над селскостопанско имущество, Регионална инспекция за опазване на околната среда приканва стопаните да засилят превантивните ограничения по запазване на животни и пчелини. Пашата би трябвало да се прави с овчар и кучета, нощуването на животните да е в солидни икономически здания, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР