Групата отчита най-доброто си финансово представяне откакто придоби бизнеса на

...
Групата отчита най-доброто си финансово представяне откакто придоби бизнеса на
Коментари Харесай

Mobile Business Group отбелязва свръхрастеж в годишните си финансови резултати

Групата регистрира най-хубавото си финансово показване откогато закупи бизнеса на Motorola

Mobile Business Group (MBG), част от бизнес направленията на Lenovo, разгласи впечатляващи годишни финансови резултати с рекордно показване през четвъртото тримесечие. Групата записва съвсем 90% растеж на приходите на годишна база, като регистрира най-хубавото си показване откогато закупи бизнеса на Motorola.
За цялата фискална 20/21 година Mobile Business Group (MBG) отбелязва + 9% годишен растеж на приходите си, като всеки настоящ пазар е постигнал оперативна доходност за четири поредни тримесечия. Наблюдава се и забележителен растеж в пазарния размер на групата с трицифрена стойност в Северна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския район, като в същото време е доближат нов рекорден пазарен дял в Латинска Америка.

“Това показване посочва триумфа на нашия път на промяна от 2018 година насам и ни нарежда като тяга на пазара”, споделя за резултатите актуалният президент на Motorola Серджо Буняк. “Вярваме, че нашата оперативна дисциплинираност, разнообразно портфолио и добре развити взаимоотношения с крайния консуматор доведоха до този напредък на пазара и рекордно високата рентабилност”, добавя той.
От групата означават сериозен фокус и върху стратегически начинания за основаване на иновация и диверсификация на продуктовото портфолио, измежду които:
“5G за всички”: В последно време групата сложи фокус върху даването на 5G на всички ценови равнища, като беше и измежду първите, които вкараха 5G артикули в междинния клас. Преживявания: Наскоро бе показана и платформата за десктоп функционалност “ready for”, която извежда нововъведението на смарт телефона оттатък него като придвижва потребителското прекарване на огромния екран. Услуги: Интеграцията на функционалности като ThinkShield за мобилни устройства, които подкрепят взаимоотношението с B2B клиенти и показват решение за техните потребности.
В България представянето на групата и в частност на марката Motorola също регистрира доста положителни резултати: вижда се забележителен растеж от над 100% Y.o.Y в “open-market” сегмента.

“Визията ни за развиване на Motorola България е да предоставим допустимо най-хубавите софтуерни функционалности на най-достъпна цена. Наблюдаваме все по-голямо търсене от пазара за нашите устройства като това се отразява и в предлагането от страна на операторите, които от ден на ден работят в посока разширение на портфолиото си от наши продукти”, разяснява Владислав Иванов, общоприет управител за Централнa и Източна Европа, позитивното развиване на наличието на Motorola в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР