Групата Nick Mason’s Saucerful of Secrets, ръководена от легендарния барабанист

...
Групата Nick Mason’s Saucerful of Secrets, ръководена от легендарния барабанист
Коментари Харесай

Един месец до концерта на Ник Мейсън в София

Групата Nick Mason’s Saucerful of Secrets, ръководена от именития барабанист на Pink Floyd - Ник Мейсън, започва най-мащабното си турне досега. " Echoes ” стартира в Дъблин, Ирландия в средата на април с майсторски двучасов концерт, а сега бандата може да бъде забелязана в редица градове в Обединеното кралство.

След броени дни турнето ще продължи към Европа, където се чака да бъдат изнесени 39 концерта. Българската аудитория също ще има удоволствието да види групировката, основана през 2018 година, в цялостния ѝ състав и то единствено след месец. Заедно с рок легендата Ник Мейсън на 8 юни на сцената в Зала 1 на НДК ще се качат китаристите Гари Кемп и Лий Харис, басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен на клавишните.

 

Когато през 1965 година Pink Floyd стартират да свирят своя неповторим рок с нотки на фолк и кънтри музика, Ник Мейсън е барабанистът на групата. Други членове идват и си отиват, само че Мейсън е там до последния им концерт през 1994 година Това го трансформира в единствения музикант, деен през всички етапи и албуми на Pink Floyd. Той е разпален колекционер на спортни коли, само че по този начин и не съумява да остави палките и основава групата Nick Mason`s Saucerful of Secrets, с която извършва музика от ранните години на Pink Floyd до албума " Obscured By Clouds ” от 1972 година

 

Обновеният репертоар, основан особено за турнето " Echoes ” включва и песни, които ще бъдат изсвирени пред аудитория за пръв път, давайки неповторима опция на почитателите да се допрян до фамозното и значимо ранно творчество на емблематичната група. 

По мотив турнето Мейсън споделя: " Щастливи сме, че се завръщаме и свирим музиката на Pink Floyd, която почитателите може би в никакъв случай не са имали опция да чуят онлайн. " След Европа Nick Mason’s Saucerful of Secrets продължава турнето " Echoes ” с над 30 дати в Северна Америка.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР